ADVERTORIAL. Eugen Dogariu: PSD are solutii reale pentru Romania, pentru Timis si Timisoara (P)

– Domnule senator Eugen Dogariu, care sunt cele mai importante trei proiecte pentru urmatorul mandat, 2020-2024?


Pentru urmatorii patru ani doresc cu prioritate sa sustin trei proiecte din domeniile: educatie si economie. Un prim proiect este legat de invatamantul dual. In anul 2009 scolile profesionale din Romania au fost desfiintate.

Dupa acest moment s-a resimtit o puternica criza de personal in randul celor calificati intr-o meserie. Lucrurile nu s-au schimbat nici astazi. Invatamantul dual e o sansa atat pentru elevi, cat si pentru companii, iar un proiect de lege foarte clar este esential pentru a profesionaliza tineri care sa devina o forta de munca importanta in Romania.

Acest proiect se regaseste si in Planul de Guvernare al PSD 2021-2024, fiind gandit ca o nevoie de adaptare la cerintele actuale existente pe piata muncii. Un alt proiect important este legat de sustinerea sportului pentru copii si tineri.

Este important sa recreem acele centre de copii si juniori, care sa ofere conditii bune de pregatire si antrenament si care sa fie finantate corespunzator. Este nevoie ca noile generatii sa creasca sanatos si sa fie incurajate sa practice sporturi competitionale. Astazi, toata povara este pe umerii parintilor, cei care platesc din greu si fac sacrificii personale pentru a le oferi posibilitatea copiilor sa faca sport intr-un mediu bun si in conditii decente.

Un alt proiect pe care doresc sa-l sustin in noul mandat este legat de fiscalitate. Este important sa avem legi clare si cu prevederi corecte, atat pentru buna desfasurare a lucrurilor in mediul economic cat si pentru fiecare cetatean platitor de taxe si impozite.

– De ce sa voteze timisenii PSD?

Pentru ca toate guvernarile PSD au insemnat crestere economica, salarii, pensii, alocatii corecte si locuri de munca. PSD a condus tara fara a genera crize si fara a-i pune pe romani in dificultate.

Obiectivele sociale esentiale ale guvernarii PSD sunt: cresterea cu 37% a puterii de cumparare a salariului minim, cresterea cu 1 milion a contractelor noi de munca, cresterea cu 500.000 a salariatilor care au mai mult de 1000 de euro salariu brut lunar, reducerea cu 1,5 milioane a numarului persoanelor aflate in deprivare materiala severa, reducerea cu 20% a decalajelor dintre urban si rural.

PSD are solutii reale, concrete, deplin aplicabile, europene, discutate cu partenerii sociali, care sa readuca Romania pe traseul dezvoltarii si sa dea oamenilor siguranta unui trai mai bun.

– In aceasta campanie mesajul a fost ”Banateni pentru Timis”, de ce este important domiciliul candidatilor?

Ratiunea pentru care PSD Timis a insistat pe acest mesaj este urmatoarea: conteaza ce simti pentru locul pe care il reprezinti.

Timisul are nevoie de parlamentari care sa sustina interesele locale, de oameni care sa fie dispusi sa tina cont mai putin de apartenenta politica, de orgolii si de meschinarii si mai mult de locul in care le sunt casa si familia. Eu inteleg exact de ce avem nevoie pentru ca sunt lipsuri, minusuri, realitati cu care ma confrunt. Stiu ca infrastructura este deficitara pentru ca circul cu masina in Timisoara si in judet.

Stiu ca avem nevoie de o sala polivalenta pentru ca nu am unde sa ies la concerte mari sau la competitii sportive relevante. Stiu ca avem nevoie de stadion pentru ca lipsesc meciurile din ligile europene. Un candidat care nu traieste aici nu stie de ce este nevoie, nu intelege asta.

Listele PSD Timis pentru Parlamentul Romaniei au fost intocmite tinandu-se cont de cele mentionate dar si criterii de integritate si de competenta. Oamenii propusi de PSD sunt optiuni corecte si responsabile, sunt sansa Timisului si a Romaniei.

Eugen Dogariu este o alegere corecta pentru orice timisean care doreste sa fie reprezentat in Parlament de un profesionist al administratiei publice. Actual senator in Parlamentul Romaniei, Dogariu a initiat 85 de proiecte legislative. Cu o activitate performanta in administratia publica, de la consilier local, subprefect, prefect, secretar de stat si acum parlamentar, se poate spune despre el ca este un excelent cunoscator al administratiei, in toate formele acesteia. Nascut si educat in Timisoara, candidatul PSD care deschide lista pentru Senat este cadru didactic al Universitatii Politehnica din Timisoara.

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizatia Judeteana Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod de identificare mandatar financiar coordonator: 11200020)

Leave a Reply