Noul spatiu al Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta, inaugurat, astazi, la Timisoara. Imobilul poate gazdui pana la 306 migranti

COMUNICAT. Prefectul judetului Timis, doamna Liliana Onet a participat, astazi, la operationalizarea noului spatiu al Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta Timisoara in calitate de reprezentant al Guvernului Romaniei in teritoriu si, totodata, al domnului Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, care nu a putut participa la acest eveniment.


Realizarea acestui centru s-a facut in doua etape in cadrul unui proiect al Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Migratie, cu finantare de la Uniunea Europeana.

O prima etapa a vizat operationalizarea Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta Timisoara, cu scopul asigurarii documentatiei necesare desfasurarii lucrarilor pentru reabilitare si modernizare, iar cea de-a doua etapa a vizat lucrari de constructie, cu scopul reabilitarii si modernizarii, in vederea operationalizarii Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta Timisoara.

Valoarea totala eligibila a proiectului a fost de  21.386,331 RON.

In ceea ce priveste obiectivul general si scopul proiectului acesta a constat in sprijinirea operatiunilor de relocare a refugiatilor din zone periculoase in cooperare cu UNHCR si in deplina concordanta cu legislatia internationala, dar si asigurarea documentatiei necesare desfasurarii lucrarilor de reabilitare si modernizare a imobilului in vederea operationalizarii Centrului.

In acest spatiu au fost transferati, in cursul zilei de azi, refugiatii cazati, pana in prezent, in spatiul alocat Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta Timisoara de pe str. Armoniei nr.33.

Noul spatiu al Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta Timisoara are o capacitate totala de 306  persoane pe o suprafata totala de 3678 mp. La parter pot fi cazate 106 persoane, la etajul I – 82  persoane si etajul II – 118 persoane.

Proiectul a urmarit pe langa reabilitarea centrului de tranzit si constructia unei noi cladiri care sa deserveasca si  activitatea de control punct acces. (Daniela Fetescu, purtator de cuvant Prefectura Timis)

Leave a Reply