VIDEO. Cat costa o plimbare interzisa prin Piata Victoriei din Timisoara. Un sofer de origine araba s-a ales cu amenda de 900 de lei si un dosar penal

Politistii Biroului Ordine Publica si Interventie Rapida din cadrul Politiei Locale Timisoara s-au mobilizat exemplar, marti seara, pentru depistarea soferului unui autoturism VW Golf, care a sfidat toate interdictiile rutiere si a intrat cu masina in zona interzisa din Piata Victoriei, punand in pericol trecatorii din piata ultracentrala a orasului.


Aparitia unei inregistrari video pe retelele de socializare, postata de un martor ocular la exercitiul de sfidare a opiniei publice si a regulilor citadine, a declansat o ampla operatiune de cautare a politistilor locali, care au fost trimisi in strada de directorul Dumitru Domasneanu, cu misiunea clara de a rezolva problema.

Dupa nici trei ore de la incident, soferul cu tupeu maxim a fost depistat la Casa Tineretului din Timisoara, fiind cazat la hotelul din incinta cladirii.

Potrivit unui comunicat al Politiei Locale Timisoara, nu este vorba despre un cocalar de etnie tiganeasca, dupa cum s-a speculat in presa locala, ci despre un cetatean de origine araba, cu domiciliul in Bucuresti, care a fost sanctionat contraventional cu doua amenzi in valoare de 900 de lei. De asemenea, acesta s-a ales si cu un dosar penal, pentru ca autoturismul figura ca fiind sub sechestru.

“Politistii locali au depistat aseara, in jurul orei 22, autoturismul care a fost observat patrunzand in zona cu acces interzis, respectiv in Piata Victoriei, in jurul orei 19 si punand astfel in pericol cetatenii care treceau prin centrul orasului.

Autovehiculul marca Volkswagen cu numere de Bucuresti, se afla parcat in fata Casei Tineretului, pe pista de biciclete.

Imediat s-a trecut la verificarea acestuia, fiind identificat si conducatorul auto si pasagerul acestuia. Este vorba despre doi cetateni de nationalitate siriana, de 34 si 54 de ani, care erau cazati la hotelul din incinta Casei Tineretului. Conducatorul auto a recunoscut ca a intrat cu masina in Piata Victoriei pentru a-si lua de mancare.

La verificarea autovehiculului s-a stabilit ca acesta era sub sechestru, motiv pentru care la fata locului a fost solicitat si un echipaj de la Sectia 1 Politie pentru verificari.

Conducatorul auto a fost sanctionat de politistii locali conform OUG 195/2002, cu sanctiunea maxima de 435 lei, pentru nerespectarea indicatorului privind accesul interzis, si tot cu 435 lei pentru ca a stationat pe pista pentru biciclete de pe str. Aries, plus 4 puncte penalizare la permis“, se mentioneaza in comunicatul trimis de Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply