Cronica unui ABUZ. Artificiile confiscate de jandarmi de la SC Fireshow SRL au fost restituite proprietarului. Decizie definitiva a Judecatoriei Timisoara

Operatiunea abuziva a jandarmilor de la Gruparea Mobila Timisoara, care, in 5 decembrie 2020, au confiscat artificii in valoare de aproape 100.000 de la SC Fireshow SRL Sacalaz, a fost confirmat si de catre instanta de judecata.


Dupa ce procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus clasarea dosarului penal intocmit de politisti pe numele soferului Pilat Ion, care a fost acuzat de efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice, totodata atragand atentia jandarmilor sa se puna la punct cu legislatia specifica, Judecatoria Timisoara a hotarat ca artificiile confiscate sa fie restituite proprietarului.

“Admite contestatia formulata de contestatoarea SC Fireshow SRL, reprezentata prin manager general Dan Dumitru Pintilie, impotriva ordonantei din data de 23.12.2020, dispusa in dosarul nr. 9950/P/2020 al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Desfiinteaza ordonanta (…). Dispune restituirea articolelor pirotehnice ridicate de catre lucratorii Jandarmeriei, in data de 05.12.2020, de la numitul Pilat Ion, catre SC Fireshow SRL”, a decis judecatoarea Hodorca Luisa Fabiola, la termenul din 31.12.2020. Hotararea a fost pronuntata in camera de consiliu si este definitiva. (G.I.)

Leave a Reply