Raed Arafat a anuntat ca s-a vaccinat impotriva coronavirusului. “Abia am asteptat sa ma pot vaccina. Nimeni nu este obligat sa se vaccineze!”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat luni, 11 ianuarie, incepand cu ora 12, alaturi de ceilalti angajati din cadrul institutiei. Imunizarea anti-Covid a avut loc la Centrul de Vaccinarea din cadrul Spitalului de Urgenta „Prof. dr. Dimitrie Gerota” Bucuresti.


„Astazi ne-a venit randul sa ne vaccinam. Este un gest de normalitate. Abia am asteptat sa ma pot vaccina! Am vrut sa arat ca ceea ce recomandam facem si noi. Aceasta este calea pe care daca o urmeaza cat mai multi reusim cat mai repede sa revenim cat mai aproape de normalitate. Indemnul meu este ca lumea sa nu asculte stirile nefondate despre vaccin, ci pe cele argumentate stiintific. Mai avem o doza de facut la data de 1 februarie, doza de rapel. Pentru mine a fost foarte usor, nicio diferenta fata de doza de vaccin antigripal“, a declarat Raed Arafat dupa ce s-a vaccinat.

„Nimeni nu este obligat sa se vaccineze. Poate ca unii vor sa mai astepte, unii au crezut alte pareri. Unii inca mai cauta informatii legate de vaccin. Eu cred ca este normal sa ne protejam, iar cand avem un numar mare de persoane vaccinate putem reduce impactul acestui virus. Eu cred ca aceasta campanie de vaccinare functioneaza bine in Romania. In urmatoarele zile, se vor plati medicii de familie pentru a participa la vaccinare. Romania este destul de OK ca numar de persoane vaccinate“, a adaugat Raed Arafat.

In Romania a sosit a patra transa de vaccin de la Pfizer BioNTech, constand in 150.150 doze, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara. Aceste doze sunt dedicate personalului medical si vor fi distribuite catre centrele regionale din tara.

Transportul este asigurat de firma producatoare, inclusiv in momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite 150.150 doze. (G.G.)

Leave a Reply