Starea de alerta se prelungeste cu 30 de zile! VEZI ce restrictii anti-Covid raman in vigoare, fiind impuse cu ajutorul amenzilor

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat prelungirea starii de alerta pe teritoriul tarii, incepand de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioada de 30 de zile.


Restrictiile impuse romanilor in ultimele luni, cum ar fi interdictia de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul noptii, raman in vigoare.

„Se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul national, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotararii CNSU nr. 3/2021.

Iata cateva dintre restrictiile decise de autoritati:

  • Se considera necesara mentinerea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatiile publice, la locul de munca, in spatiile comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun.

  • Se propune mentinerea interdictiei desfasurarii de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private.

  • Se propune mentinerea interdictiei organizarii de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive etc.) in spatii inchise si deschise cum ar fi, fara a se limita la acestea, saloane, camine culturale, restaurante, baruri, cafenele, sali/corturi de evenimente.

  • Se propune mentinerea interdictiei de circulatie in interiorul localitatilor pentru persoanele aflate in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

– Se propune mentinerea interdictiei de circulatie in toate localitatile, pentru toate persoanele, in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23 – 05, cu exceptii motivate.

Amenzile pentru incalcarea acestei reguli sunt intre 500 si 2.500 de lei. (G.G.)

Leave a Reply