Inca o demisie la varful luptei anticoruptie din vestul tarii! Procurorul sef al DNA Oradea a solicitat eliberarea din functie

Procurorul sef al DNA Oradea, Felicia Popovici (foto), a demisionat din functie, motivandu-si decizia prin aceea ca va intra in concediu prenatal, din 25 ianuarie, iar mai apoi in concediu de ingrijire a copilului.


Marti, 19 ianuarie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererea Feliciei Popovici si a decis eliberarea din functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Oradea, prin demisie, incepand cu data de 25 ianuarie 2021, si continuarea activitatii acesteia pe o functie de executie din aceeasi data.

„In cadrul serviciilor teritoriale ale DNA nu exista functie de procuror adjunct si astfel nu pot fi exercitate atributiile procurorului sef de catre alta persoana. De exemplu, un rechizitoriu nu poate fi confirmat de colegul care tine locul procurorului sef. La fel, nu ar fi cine sa solutioneze plangerile. In octombrie mi-ar fi expirat oricum mandatul. Nu stiu cat voi lipsi. Iar pentru a nu crea anumite blocaje in activitate, am decis sa eliberez functia”, a declarat Felicia Popovici.

Functia vacanta va fi ocupata de Bogdan Chis, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Zalau.

Reamintim ca, in 24 noiembrie 2020, Sectia pentru procurori a CSM a decis eliberarea din functie, prin demisie, a fostului procuror sef al DNA Timisoara, Lavinia Macovei. (V.E.)

Leave a Reply