REPLICA. Singura cafenea din Timisoara care vinde produse cu extract din cannabis nu are legatura cu perchezitiile procurorilor DIICOT

Perchezitiile efectuate de procurorii DIICOT Brasov in judetul Timis, in urma cu doua zile, la persoane suspectate de savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, nu a vizat si activitatea singurei cafenele din Timisoara care comercializeaza produse cu extract din cannabis.


Inca de la deschiderea cafenelei, intreprinzatorii timisoreni au recunoscut ca vand “produse obtinute prin prelucrarea sau inserarea CBD-ului, o substanta legala extrasa din cannabis” si ca sunt pe deplin acoperiti de lege, intrucat canabidiolul sau CBD-ul, un compus extras din cannabis, este unul dintre cele peste 113 canabidoide gasite in planta de cannabis, complet non-psihoactiv, care nu are niciun nivel de toxicitate.

Pentru a inlatura orice suspiciuni cu privire la faptul ca aceasta cafenea s-ar afla in vizorul oamenilor legii, unul dintre refrezentantei acestei afaceri ne nisa ne-a transmis un mesaj agitat in care ne solicita sa facem precizarea ca acest coffee-shop din Timisoara functioneaza absolut legal.

“Functionam legal din toate punctele de vedere, produsele pe care le comercializam nu contin THC si nu am avut de-a face cu niciun scandal sau perchezitie!”, se precizeaza in mesajul transmis de directorul de marketing Fadil Parastie.

Reamintim ca, in comunicatul procurorilor DIICOT, se mentioneaza ca, in cursul anului 2020, pe teritoriul Romaniei au inceput sa functioneze magazine care promoveaza produse obtinute din canepa, continand canabidiol (CBD) ale carui efecte pentru sanatate s-ar considera a fi benefice.

Prezentarea acestor magazine, care in scurt timp au ajuns sa se dezvolte si in spatiul on line, foloseste drept sigla planta de Cannabis. Dupa cum se poate observa si din fotografiile din interiorul cafenelei din Timisoara, sigla plantei de cannabis apare cu ostentatie. Intrebarea legitima a novicilor in domeniu este legitima: de ce se foloseste imaginea unei plante interzise pentru promovarea unei afaceri care nu are nicio legatura cu acea planta? (G.I.)

Sursa foto: facebook/CBD 2 GO

Leave a Reply