Politistul Valer Kovacs, un nou protest in lanturi. “Gata cu fabrica de bani pentru buget, gata cu pilele si relatiile!”

Protestul organizat de politisti in fata Ministerului Afacerilor Interne, miercuri, 27 ianuarie, l-a scos la rampa, din nou, pe agentul Valer Kovacs, unul dintre liderii Sindicatului DECUS, care si-a pus, din nou, lanturi la maini si la picioare – ca si la protestul, din decembrie, din fata Prefecturii Timis – pentru a sensibiliza opinia publica si a da greutate revendicarilor.


Politistul timisorean nu a ezitat sa mareasca “miza” protestului sindical, cerand cu vehementa atat depolitizarea Politiei Romane, cat si renuntarea la amenzi in favoarea avertismentelor.

Revendicari utopice, oarecum, atata vreme cat MAI este condus de o persoana numita in functie pe filiera politica, iar amenda a devenit un instrument de autoritate pentru majoritatea politistilor din strada.

“Am protestat pentru o politie moderna, o politie aproape de romani. Gata cu fabrica de bani pentru buget, gata cu pilele si relatiile. Vrem sa fim condusi de politisti adevarati, de oameni competenti din randurile noastre. Politia Romana nu este o fabrica de facut bani din amenzi”, a transmis Valer Kovacs pe Facebook.

Referindu-se si la inghetarea salariilor, Valer Kovacs a declarat ca le doreste guvernantilor, macar pentru o luna de zile, sa-si intretina familia cu un salariu de agent de politie. (G.I.)

Leave a Reply