Sanctiune disciplinara pentru procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis acuzat de Inspectia Judiciara ca a desfasurat activitati cu caracter politic

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a pronuntat, astazi, verdictul in dosarul 4/P/2020, in care procurorul Marcu Daniela, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a fost trimis in judecata disciplinara sub acuzatia ca si-ar fi manifestat convingerile politice in exercitarea atributiilor de serviciu.


Raportul intocmit de oamenii inspectorului-sef Lucian Netejoru a fost admis de “instanta” din cadrul CSM, astfel ca Marcu Daniela a fost sanctionata disciplinar.

“Aplica doamnei Marcu Daniela, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sanctiunea disciplinara constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25%, pe o perioada de sase luni, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99, al. a) si c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor”, se mentioneaza in hotararea Sectia pentru procurori in materie disciplinara.

Procurorul banatean poate face recurs, in 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (G.I.)

Leave a Reply