Somajul tehnic si Kurzarbeit, printre temele unei sesiuni de informare a agentilor economici din Timis organizata de CCIAT si AJOFM (P)

Programul anual de informare si instruire a agentilor economici cu privire la reglementari europene si nationale in diferite sectoare de activitate continua cu o sesiune de informare ce vizeaza noile reglementari in domeniul relatiilor de munca in actualul context epidemiologic.


Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, organizeaza in data de 23 februarie 2021, orele 10-12, seminarul cu tema:

SOMAJUL TEHNIC SI MASURI ACTIVE oferite angajatorilor in 2021 in contextul pandemiei SARS-COV-2

Tematica abordata vizeaza aspecte legate de:

  • Somajul tehnic;

  • Kurzarbeit (reducerea timpului de munca al salariatilor);

  • Conventii si solicitari subventii conform art. I din OUG nr. 220/2020 (incadrare in munca in perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2021, pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, persoane in varsta de peste 50 de ani ale caror raporturi de munca au incetat din motive neimputabile lor, in perioada starii de urgenta sau de alerta, persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani inregistrate ca someri in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si cetateni romani, incadrati in aceleasi categorii de varsta, carora in anul 2020 le-au incetat raporturile de munca cu angajatorii straini de pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere);

  • Subventia 41,5% pentru contracte pe perioada determinata (max. 3 luni);

  • OUG 147/2020 privind decontarea unor zile libere pentru parinti.

Seminarul va fi sustinut de specialisti din cadrul AJOFM Timis.

Evenimentul este organizat pe platforma ZOOM – o platforma gratuita pentru participanti, care nu necesita crearea unui cont. Participantii vor avea nevoie de un laptop, tableta sau telefon, conexiune la internet si acces la camera si microfon.

Participarea la eveniment este gratuita.

Inregistrarea la seminar se face accesand link-ul de mai jos:

https://zoom.us/meeting/register/tJ0rdOiupz8jGNx1g5zWuPwZFoxgu5VIu_uL

Dupa inregistrare, participantii vor primi un e-mail de confirmare cu informatii privind accesul la eveniment la data si ora specificate. (I.P.)

NOTA: Informatii suplimentare la tel: 0372 185 240, e-mail: amilin@cciat.ro. Persoana de comtact: Alina Milin, consultant cameral, Directia Relatii Economice Evenimente a CCIA Timis.

Leave a Reply