PE SURSE. Ce nu apare in CV-ul noului director al Colterm Timisoara, expertul care promite ca va salva societatea de la faliment

Informatia privind avansarea subita a lui Bogdan Nanu in functia de director general al Colterm Timisoara, sub pretextul ca ar fi expert in salvarea de la faliment a firmelor cu probleme, nu a scapat neobservata fostilor lucratori din politia economica.


Chiar daca CV-ul noului sef de la Colterm, cosmetizat pe ici, pe colo, cuprinde o serie de colaborari cu mari companii de consultanta si audit, precum Pricewaterhouse Coopers (PwC) sau ABA, nu putini dintre politistii care au activat in sistem, in ultimii 10 ani, atrag atentia ca primarul Timisoarei, dintr-o insuficienta verificare a trecutului profesional al noului director, mai ales a umbrelor din cariera sa de auditor financiar, ar putea ajunge la concluzia ca a pus “lupul paznic la oi”.

Ce nu apare in CV-ul lui Bogdan Nanu, dar este consemnat intr-un anumit dosar de care s-au ocupat ofiterii de la Economic. “Pentru ca Dominic Fritz sa nu aiba surprize neplacute cu acest nou director, pe care l-a promovat in baza anumitor recomandari, pe care le stim, ar trebui sa-si puna Corpul de control la treaba.

Inainte ca acel concordat sa secatuiasca si mai mult bugetul Coltermului… Primarul Timisoarei ar trebui sa verifice imprejurarile in care, prin 2002, Bogdan Nanu a prejudiciat cu o suma enorma o firma germana, Super Tex, care-si deschisese o fabricuta cu 30-40 de angajati, la Timisoara.

Daca-mi amintesc bine, cred ca s-a vorbit despre o delapidare de vreo 50.000 de euro. La vremea respectiva, acest expert in combaterea falimentelor a fost recomandat nemtilor de un celebru consultant de la PwC, profesor universitar, care, ulterior, s-a si plans cunoscutilor ca Bogdan Nanu l-a facut de toata rusinea.

Pana la urma, problema s-a rezolvat, prejudiciul a fost acoperit de catre Bogdan Nanu, totul s-a sters cu buretele. Afacerea nemtilor a fost zdruncinata serios, care cred ca au si dat faliment.

Acest litigiu rezolvat amiabil, in urma unor anumite interventii, trebuie sa apara in arhiva firmei germane, care, din cate vad, si acuma are un sediu in Timisoara”, ne-a dezvaluit un fost ofiter de la Politia Economica.

Incercarea noastra de a verifica aceasta informatie s-a izbit de sunetul prelung al telefonului de la sediul firmei, la care nu raspunde nimeni, niciodata…

Nu mai ramane decat ca primarul nemt Dominic Fritz, sustinatorul fervent al coolegului sau de partid, sa verifice la firma conationalilor sai daca aceste informatii, care nu apar in CV-ul expertului, sunt reale si, eventul, sa dispuna masuri de monitorizare a deciziilor noului director al Colterm. Asta, daca nu aproba o noua rocada intre conducatorii regiei care furnizeaza caldura si apa calda la peste 40.000 de abonati din Timisoara. (V.E.)

Sursa foto: renasterea.ro

Leave a Reply