REPLICA. Parchetul Timis anunta ca dosarul in care este cercetat medicul Dorel Sandesc, dupa accidentul rutier soldat cu decesul unei persoane, nu apare ca fiind inregistrat la aceasta unitate a sistemului judiciar

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a raspuns cu promptitudine, in urma intrebarilor lansate de Impact Press cu privire la tergiversarea solutionarii dosarului in care medicul Dorel Sandesc este cercetat pentru omor din culpa, anuntand public ca aceasta ancheta, daca exista una, este efectuata de o alta unitate de parchet.


Ca o ipoteza de lucru, poate fi vorba despre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara – condus, pana nu demult, de prim-procurorul Irina Claudia Chivu -, care ar fi trebuit sa deschida dosarul de vatamare corporala din culpa, dupa accidentul rutier provocat de Dorel Sandesc.

“Avand in vedere ca este eronata informatia aparuta in cuprinsul acestui articol, cu referire la unitatea de parchet care instrumenteaza acest dosar, intrucat dosarul nu se afla inregistra la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. In virtutea corectei informari a cititorilor dumneavoastra, in temeiul art. 16, alin. 2 din Ghidul privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media, va solicitam sa transmiteti acest drept la rectificare”, se mentioneaza in adresa semnata de procurorul Gordana Bogosov, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, si prim-procurorul Filip M. Violeta.

In virtutea bunei colaborari cu institutiile sistemului judiciar de pe raza Curtii de Apel Timisoara, am publicat cu aceeasi celeritate dreptul la rectificare solicitat de procurorii timiseni, desi ne-am fi asteptat la un raspuns mai complex, in care sa fie explicate motivele tergiversarii solutionarii dosarului in care este cercetat Dorel Sandesc, la aproape 3 ani de la fapta penala, in conditiile in care toate unitatile de parchet locale sunt arondate Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. (G.I.)

Leave a Reply