Protestul grefierilor de la Timisoara, o lipsa de respect pentru justitiabili si avocati. “Multumim pentru dispretul pe care-l manifestati fata de noi!”, a rabufnit avocata Lavinia Tec

Decizia intempestiva a grefierilor de la Judecatoria Timisoara de sistare a activitatii, astazi, intre orele 9-12, ca forma de protest impotriva inghetarii salariilor si refuzului conducerii Curtii de Apel de punerea in plata a deciziei privind uniformizarea sporurilor in procent integral, a starnit revolta unora dintre membrii Baroului Timis, care considera ca maniera in care se deruleaza actiunea sindicala reprezinta o lipsa de respect atat pentru justitiabili, cat si pentru avocati.


Azi, la Judecatoria Timisoara, am fost instiintati printr-un afis ca doamnele si domnii grefieri protesteaza timp de 3 ore, intre 9 si 12.

Bine ca aveti timp sa deliberati, sa decideti de ce, pentru ce si pana cand sa protestati, dar nu aveti timp sa ne anuntati cu o zi inainte ca nu veti lucra intre orele 9 si 12 si sa reprogramati cauzele!

Va bateti joc de justitiabili si de avocati, anuntandu-ne acum dimineata ca sedintele incep de la ora 12!

“Multumim” pentru lipsa de respect, pentru dispretul pe care il manifestati fata de noi procedand in aceasta maniera! Rusine! Rusine! Rusine!

Update: Acum amanati din oficiu cauzele stabilite intre 9 si 12? Le judecati doar pe cele stabilite dupa ora 12? Asta nu e discriminare?”, este mesajul critic transmis pe Facebook de avocata Lavinia Tec (foto 2).

Pe de alta parte, conducerea Sindicatului Dicasterial a anuntat, tot prin intermediul unui afis, ca programul grefierilor va fi intrerupt, intre orele 9-12, si urmatoarele trei zile, iar, incepand cu data de 8 februarie, vor fi organizate mitinguri la sediul Curtii de Apel Timisoara si a tribunalelor arondate.

Intr-o informare cu privire la protestele de la Timisoara, reprezentantii Sindicatului Dicasterial explica motivele declansarii luptei sindicale, care va continua pana la primirea drepturilor salariale.  

“Vineri, 29 ianuarie 2021, CA Timisoara a emis o noua decizie pentru “sistarea platii” drepturilor salariale privind uniformizarea sporurilor.

Concret, nu revoca dreptul, dar nu platesc nici diferenta de 15%.

Luni, 01.02.2021, ne-a fost comunicata decizia. Am avut o intrevedere cu presedintele CA Timisoara care nu a dat semne ca va respecta decizia din decembrie privind uniformizarea.

 

Intreg colectivul instantelor din Timisoara – Curtea de Apel Timisoara, Tribunalul Timis si Judecatoria Timisoara – au protestat in fata cabinetului presedintelui.

Am purtat discutii cu vicepresedintii CA Timisoara care au precizat ca vor pune in executare decizia privind sistarea platii.

Colectivul instantelor din Timisoara a decis “sistarea” activitatii incepand cu data de 2 februarie 2021 si refuzul muncii pana la punerea in plata a deciziei privind uniformizarea sporurilor in procent integral.

Este un prim pas si o dovada ca pot oricand sa revina si asupra celorlalte decizii administrative si sa reduca la 30% sporurile.

Momentan purtam lupta local la Timisoara dar analizam o suspendare a activitatii la nivel national.

Am anuntat ministrul justitiei, am solicitat de urgenta o intrevedere, astept convocarea.

Nu m-ar mira sa inceapa sa respinga actiunile pe sporuri.

P.S. Colectivul personalului auxiliar de specialitate si conex din cadrul Curtii de Apel Timisoara si al instantelor arondate saluta gestul de solidaritate al colegilor care au inteles sa sustina formele de protest.” (G.I.)

 

Leave a Reply