O asistenta medicala a decedat la scurt timp dupa a II-a doza de vaccin anti-Covid. “Nu au existat reactii adverse nici dupa prima doza de vaccin, nici dupa rapel”, anunta Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii a transmis, vineri seara, o serie de precizari cu privire la cazul unei asistente medicale in varsta de 55 de ani, care lucra la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti si care a murit in data de 28 ianuarie, la o saptamana dupa ce a primit si a doua doza de vaccin anti-Covid.


Atat ministerul, cat si conducerea spitalului „Marius Nasta” precizeaza ca femeia nu a prezentat reactii adverse nici dupa prima doza de vaccin, nici dupa rapel, iar cauzele decesului urmeaza sa fie stabilite de IML in urma autopsiei.

„Cu privire la cazul asistentei medicale decedate facem urmatoarele precizari: Asistenta medicala, in varsta de 55 de ani, a fost vaccinata la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel si a decedat la 28 ianuarie a.c. Mentionam ca nu au existat reactii adverse nici dupa prima doza de vaccin, nici dupa rapel”, a transmis Ministerul Sanatatii.

Potrivit acestuia, „cauzele decesului vor fi stabilite de catre Institutul de Medicina Legala”, iar ministerul va „reveni cu precizari in momentul in care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”.

La randul sau, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a transmis ca asistenta medicala nu a prezentat reactii adverse nici dupa prima doza de vaccin, nici dupa rapel.

„Colega noastra avea 55 de ani, a decedat la domiciliu in 28 Ianuarie, doza de rapel a fost efectuata in 21.01.2021. Mentionez ca nici dupa prima doza nici dupa rapel nu au fost reactii adverse la colega noastra”, a precizat Mahler intr-o informare remisa presei. (G.G.)

Leave a Reply