Scandalul de la Asociatia Judeteana de Fotbal Timis, clasat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. “Vom face plangere impotriva solutiei dispusa de procuror!”, anunta fostul politist Nicusor Tanasoglu

Procurorul Andreca Mihail, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, a dispus clasarea dosarului 4369/P/2029, in care, timp de aproape trei ani, s-a anchetat scandalul de fals starnit de ultimele alegeri de la varful Asociatiei Judetene de Fotbal Timis.


Poate cercetarile procurorilor ar fi continuat mult si bine, pana la prescrierea faptelor, daca Judecatoria Timisoara, prin Hotararea nr. 2156, pronuntata 18.08.2020, nu ar fi stabilit ca urmarirea penala in acest dosar sa fie finalizata pana la termenul de 18.02.2021.

Grabit sa nu depaseasca termenul impus de Judecatoria Timisoara, procurorul Andreca Mihail a decis sa puna capat anchetei si sa claseze cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals in declaratii, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals intelectual, desi, paradoxal, in motivarea hotararii recunoaste ca, in cursul cercetarilor, a descoperit inscrisuri falsificate.

“Avand in vedere ca numitul Malac Romeo a depus la dosarul de candidatura la functia de presedinte al AJF Timis o copie conforma cu originalul dupa o adeverinta din partea Clubului Sportiv Unirea Cerneteaz nr. 15/21.01.2018 (foto), in care se atesta ca a activat din 16.08.2010 pana in prezent ca vicepresedinte, desi din inscrisuri, respectiv din Incheierea civila nr. 191 din data de 21.05.2008 a Judecatoriei Timisoara, contractul de asociere din 06.03.2008, statutul Clubului Sportiv Unirea Cerneteaz si actul aditional 2, rezulta ca nu are aceasta calitate, inseamna ca acea adeverinta de pe care este facuta copia atesta imprejurari necorespunzatoare adevarului, fiind astfel falsificata, se impune sesizarea Judecatorului de Camera Preliminara din cadrul Judecatoriei Timisoara in vederea desfiintarii acesteia.

Sesizarea se poate efectua chiar daca se dispune o solutie de clasare pe infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, lipsa vinovatie, deoarece, desi nu este infractiune, fapta ramane, in continuare, prevazuta de legea penala, iar lasarea in circuit a unui inscris care atesta imprejurari necorespunzatoare adevarului poate pune in pericol relatiile sociale vizand increderea oamenilor in cele consemnate in inscrisuri”, este explicatia halucinanta a procurorului.

Aceeasi motivare si in cazul lui Plesa Nicolae Adrian, care a prezentat o adeverinta emisa in fals de presedintele AS Vointa Biled, Nicu Vasile Bogdan.

In cele din urma, desi s-au vehiculat adeverinte false in acest scandal, nu s-a descoperit niciun vinovat, astfel ca Romeo Malac, Tiuch Lenuta, Tranca Ciprian, Ghiciulescu Raul Constantin, Ghiciulescu Constantin, Micsa Ioan Dorin, Pavel Velcota, Poclid Ionel, Bogdan Nicu Vasile, Plesa Nicolae, Harasim Constantin Wiliam pot rasufla linistiti.

Cel putin pana la solutionarea plangerii impotriva solutiei de clasare dispusa de procuror, pe care autorul reclamatiei la parchet, fostul politist Nicusor Tanasoglu (foto 1), a anuntat ca o va depune imediat dupa primirea motivarii.

“Vom face plangere impotriva solutiei de clasare dispusa de procuror, pentru ca nu este posibil sa vorbesti despre documente falsificate, despre fapte prevazute de legea penala, dar sa ajungi la concluzia ca nu exista nicio vinovatie. Nicusor Tanasoglu nu o sa se dea batut, impreuna cu avocatii mei vom merge mai departe, pana se va face dreptate, chiar si daca va trebui sa fac greva foamei in fata Palatului Dicasterial din Timisoara”, ne-a declarat Nicusor Tanasoglu.

Reamintim ca acest scandal a izbucnit dupa ce candidatura fostului politist Nicusor Tanasoglu la functia de vicepresedinte al AJF Timis, depusa in 29.01.2018, a fost invalidata sub motivatia ca acesta nu a fost, minim 2 ani, pe functii de conducere in cadrul asociatiilor sportive sau cluburilor afiliate la AJF Timis sau FRF.

In zadar a incercat Tanasoglu sa explice ca clubul Timpolis, unde a detinut functii de conducere, isi desfasoara activitatea sub tutela Ministerului Tineretului si Sportului, ca “juriul” nu l-a acceptat in cursa pentru functia de vicepresedinte al AJF. In aceste conditii, fostul politist s-a adresat parchetului cu o plangere penala in care a aratat ca mai multi candidati la functii ar fi folosit documente false pentru a se inscrie la alegerile AJF.

De remarcat ca in acest scandal au fost cuprinsi si Danut Lata si Florin Mierea, acuzati de abuz in serviciu, Subtire Costel Dumitru, Perii Marian Ioan si Bota Ovidiu Constantin, acuzati de neglijenta in serviciu, care au fost scosi “basma curata”, in 07.05.2019, printr-o ordonanta emisa un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Acestia au fost reclamati la parchet pentru ca, in opinia denuntatorului, ar fi validat dosare de candidatura neconforme cu cerintele din statutul AJF.

Sa mai spunem ca, dupa solutia de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, s-au facut unele aluzii la solidaritatea de breasla a magistratilor, in conditiile in care Nicoleta Ghiciulescu, sotia uneia dintre persoanele cercetate in acest dosar, este judecator la Tribunalul Timis. (G.I.)

One thought on “Scandalul de la Asociatia Judeteana de Fotbal Timis, clasat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. “Vom face plangere impotriva solutiei dispusa de procuror!”, anunta fostul politist Nicusor Tanasoglu

  1. Acest individ Andreca este unul din cei mai corupți procurori din PJT. Parazitează instituția din care face parte dând clasări pe bandă rulantă. Faceți-i plângere si lui . Degeaba ataci soluția că tot nu rezolvi nimic până va ramane procuror si nu va fi zburat din sistem tot asa va face în continuare. Poate dacă are mai multe plângeri e un semnal si îl zboară afară !

Leave a Reply