Executor judecatoresc retinut de procurorii DNA! Este acuzat ca si-a “tras” un onorariu de 1,5 milioane de lei din trei executari silite intoarse de instanta

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09 februarie 2021, a inculpatului Gagiu Nicolae, executor judecatoresc in cadrul BEJ “Gagiu Nicolae”, care este acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, in forma continuata.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, in calitatea mentionata mai sus, prin actele intocmite cu incalcarea prevederilor legale, in contextul desfasurarii a trei proceduri de executare silita, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obtinerea pentru sine a unui folos necuvenit in cuantum de 1.485.325 lei.

Concret, desi prin deciziile instantelor s-a dispus in mod definitiv intoarcerea la debitor a sumelor executate silit de catre executorul judecatoresc, acesta ar fi transferat si ulterior ar fi retras din contul de consemnare, in interes personal, suma totala mentionata mai sus.

De mentionat este faptul ca, in perioada octombrie – noiembrie 2020, in conditiile in care inculpatul stia ca este cercetat in prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silita cu incalcarea dispozitiilor legale, in aceeasi modalitate.

La data de 10 februarie 2021, inculpatul Gagiu Nicolae este prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Reamintim ca, in octombrie 2020, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe Gagiu Nicolae la 10 ani de inchisoare, intr-un alt dosar in care este acuzat ca, in perioada 2014 – 2018, a prejudiciat Societatea Complexul Energetic Oltenia SA cu 5.924.320 lei. (V.E.)

Leave a Reply