FLAGRANT. Ofiter de penitenciar saltat de procurorii DNA in timp ce primea o mita de 1.500 de euro, pentru a asigura protectia unor detinuti

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 16 februarie 2021, a inculpatului Catanoiu Ciprian Irinel, ofiter in cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Catanoiu Ciprian Irinel, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit de la doua persoane (martori in cauza) sumele de 5.000 euro si 2.500 lei in schimbul efectuarii unor acte contrare indatoririlor de serviciu.

Concret, pentru banii primiti, inculpatul ar fi trebuit sa asigure protectia si conditii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori si pentru alte doua persoane, toti detinuti in Penitenciarul Tulcea.

La data de 16 februarie 2021, inculpatul Catanoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins in flagrant dupa ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context in care ar mai fi pretins, in scopul mentionat mai sus, si suma de 2.000 euro care urma sa fie platita in luna martie a anului 2021.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 17 februarie 2021, inculpatul Catanoiu Ciprian Irinel va fi prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de luare a masurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply