Cine este angajatul SC Piete SA Timisoara care a declansat “jihadul” impotriva directorului Ionut Nasleu si de ce Parchetul de pe langa Tribunalul Timis il cerceteaza pentru luare de mita

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a inceput cercetarile in dosarul 32/P/2021, in care un fost angajat al SC Piete SA Timisoara este acuzat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu. Plangerea penala a fost inregistrata la parchet in data de 12 ianuarie 2021, iar, o saptamana mai tarziu, in 19 ianuarie 2021, prim-procurorul Violeta Filip a solicitat SC Piete SA Timisoara o copie dupa contractul de munca al numitului Stefoni Marius-Gheorghe, fisa postului, precum si alte acte aditionale.


Recent, dupa izbucnirea scandalului de la SC Piete SA si anuntul ritos al primarului Dominic Fritz legat de demisia de onoare a directorului Ionut Nasleu, gugulanul Stefoni Marius-Gheorghe (foto 2) a simtit oportunitatea razbunarii si s-a prezentat la redactia unui ziar local cu o serie de asa-zise dezvaluiri. Omul de incredere al directorului de la SC Piete SA a devenit “berbecul” cu care se loveste cu sarg in mandatul de director al controversatului Ionut Nasleu.

De altfel, intr-un mesaj postat pe retelele de socializare, recunoaste ca a gresit cand, din compasiune pentru situatia sa materiala, l-a angajat la SC Piete SA pe cel care, in aceste zile, s-a pus la dispozitia celor care doresc sa-l indeparteze de la conducerea societatii.

“Inainte de a fi angajat la SC Piete SA Timisoara, domnul in cauza, Marius Stefoni Gheorghe, consatean de al meu din localitatea Obreja, judetul Caras Severin, nu a detinut niciodata un contact de munca nici in privat sau la o societate de stat pana la varsta de 40 de ani, a muncit cu ziua acolo unde a fost solicitat. In urma unor rugaminti repetate, respectivul fiind intr-o situatie ajunsa in pragul disperarii, am decis sa-l angajez la SC Piete SA, ca muncitor de intretinere. (…)

Acest domn pretindea ca este verisor cu mine, in felul acesta lua foarte usor bani ilegal de la unii comercianti, executand in schimb lucrari de amenajare a instalatiei electrice, fara nici un drept, ba mai mult energia electrica nefiind contorizata.

Astfel de “lucrari” se desfasurau in forma continuata, pana cand am aflat de tot ce se intamplase si l-am pus sub acuzare. Tocmai de aceea, exista depusa o plangere penala fata de Marius Stefoni Gheorghe. Am sa atasez toate probele depuse la dosar“, a precizat Ionut Nasleu.

Mai mult, in ajutorul lui Stefoni Marius-Gheorghe a sarit, imediat, si o alta angajata a SC Piete SA, buna prietena cu sotia acestuia, dar si cu noul angajat.

“Activitatea acestuia a decurs bine in prima luna, pana cand domnul Marius a inceput o idila cu o doamna de la departamentul de resurse umane. Eu inteleg, oamenii se mai iubesc, dar se mai si feresc de ochii colegilor, avand in vedere ca cei doi au fiecare familie si sunt casatoriti de multa vreme.

Sentimentele celor doi au devenit atata de puternice si ostentative, incat erau extrem de deranjante pentru ceilalti colegi, dar si pentru bunul mers al unor activitati zilnice”, mai spune directorul Nasleu.

Contabila Stefania Holeiciuc (foto 3), fosta dansatoare in echipa unui ansamblu folcloric, este suspectata de colegi ca a pus la dispozitia lui Stefoni Marius-Gheorghe – un om credincios, care canta la saxofon in corul unei biserici neoprotestante din Caras-Severin – documente cu regim special inregistrate in evidenta SC Piete SA, pe care acesta le-a furnizat ziaristului care, subit, de cand primarul Dominic Fritz a anuntat ca este decis sa aduca un alt director la Piete, a pornit o campanie de presa furibunda impotriva lui Ionut Nasleu.

Maine, 23 februarie, este ziua cand membrii Consiliului de Admnistratie al SC Piete SA Timisoara trebuie sa decida daca Ionut Nasleu mai are sustinerea necesara pentru a-si continua mandatul de director sau va fi demis, iar disputa cu primarul orasului se va muta in instanta. Pana atunci, pietarii Timisoarei au comunicat, deja, pe forumurile de discutii online ca sunt alaturi de cel cu care, in anul pandemic 2020, au reusit sa-si salveze afacerile. (Vlad Enciu)

One thought on “Cine este angajatul SC Piete SA Timisoara care a declansat “jihadul” impotriva directorului Ionut Nasleu si de ce Parchetul de pe langa Tribunalul Timis il cerceteaza pentru luare de mita

  1. Dar acest individ, numit Ionut Nasleu, de ce nu recunoaste ca avut dosar penal la regimul armelor si munitiilor, mai mult parchetul a dispus confiscarea armelor!

Leave a Reply