Migranti agresati la Timisoara? Punct de vedere al Politiei Locale Timisoara referitor la acuzele nefondate ale organizatiei LOGS

Directia Politia Locala Timisoara isi exprima public nemultumirea si dezamagirea cu privire la modul in care reprezentantii organizatiei ”LOGS Grup de Initiative Sociale” inteleg sa lanseze in spatiul public acuze nefondate din verificarile noastre, referitoare la asa-zise agresiuni asupra unor migranti, bazandu-se doar pe declaratii confuze si telefoane sparte ale unor persoane care fac parte din categoria mentionata.


Politia Locala precizeaza faptul ca, prin directorul institutiei, Dumitru Domasneanu-Urechiatu, s-a dat ordin sa fie doar vizualizate documentele migrantilor de la distanta si sa nu faca perchezitii corporale, din motive ce tin de raspandirea virusului SARS COV 2.

Aceste aspecte au fost  de altfel prelucrate si in sedinta operativa cu sefii de structuri inca din data de 13 noiembrie 2020, cand au fost instruiti cu privire la modul de actiune al politistilor locali in situatia in care intalnesc persoane din categoria migrantilor.

Teoretic aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc in conditiile acestui ordin, iar din cercetarile efectuate nu s-a constatat pana acum nicio situatie de acest gen.

Mai mult, au existat situatii in care un echipaj de cinci politisti locali a depistat si condus catre Gara de Nord grup de peste 50 de migranti, lucru care s-a intamplat in cel mai pasnic mod fara sa fie probleme de nicio parte, in caz contrar momentul care putea fi filmat inclusiv de migranti daca erau tratati necorespunzator.

De asemenea, politistii locali nu actioneaza in civil, cu bastoane cu electrosoc si caini.

Politia Locala Timisoara reaminteste faptul ca a fost solicitata de cetateni in mod repetat sa intervina in zona Garii de Nord, in urma sesizarilor acestora privind tulburarea linistii si ordinii publice de catre migrantii care se aduna in cladirile abandonate din acest perimetru si provin din centre precum Galati, Somcuta-Arad, Bucuresti si Giurgiu.

Actiunile Politiei Locale de patrulare in apropierea Garii de Nord si de verificare a starii de fapt din zona, inclusiv a modului in care se manifesta cetatenii, au rolul de a preveni orice fapte de natura contraventionala sau penala care pot avea loc in zone in care se constata prezenta de grupuri sau aglomerari de persoane, indiferent de tara din care provin, motiv pentru care astfel de actiuni vor fi la fel dispuse si pe viitor.

Referitor la acuzatiile lansate fara niciun fundament de reprezentantii organizatiei ”LOGS Grup de Initiative Sociale”, Directia Politia Locala Timisoara isi rezerva dreptul de a-i actiona in instanta pentru astfel de afirmatii care aduc prejudicii grave unei institutii care incearca sa isi faca doar datoria. (Politia Locala Timisoara, Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

 

 

 

Leave a Reply