Ionut Nasleu, demis din functia de director al SC Piete SA Timisoara. “Plec cu fruntea sus, insa lupta inca nu s-a terminat!”

Consiliul de Administratie al SC Piete SA Timisoara a decis, astazi, sa voteze ultima dorinta a directorului Ionut Nasleu, respectiv demiterea sa din functia de conducere ocupata, in ultimele 18 luni, in urma unui concurs. Aceasta sanctiune – venita pe fondul unei prea mari libertati de exprimare asumata de directorul pietelor in comunicarea cu primarul orasului, Dominic Fritz – a fost ceruta insistent de Ionut Nasleu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute, luni, 22 februarie, dar si din platoul emisiunii Bursa afacerilor de la TV Europa Nova Timisoara, la care a participat impreuna cu avocatul Florin Kovacs.


“Ii rog pe colegii mei sa ma demita, pentru a-i face pe plac primarului orasului. Poate, asa, va renunta la proiectul demiterii lui Nasleu, la care lucreaza de la preluarea mandatului de primar, si se va apleca si asupra problemelor orasului”, a fost rugamintea lui Nasleu, exprimata public, in aparitia sa televizata.

De altfel, imediat dupa votul izbavitor din consiliul de administratie al societatii, primarul Dominic Fritz a si postat un mesaj exuberant pe Facebook.

„Fostul consilier personal al primarului precedent si baron peste pietele din Timisoara a dus, in doar doi ani, o societate profitabila la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu disparitii misterioase din gestiune si resurse publice folosite in beneficiu personal.

Am cerut Corpului de Control sa verifice si informatiile aparute recent in presa si sa ia masurile care se impun. De asemenea, orice incalcare a legii va fi imediat sesizata organelor de cercetare penala. (…)

Stiu ca unii asteapta focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozitatii si al transformarilor de substanta, nu de suprafata. Azi, un alt pas spre normalitate”, a anuntat, marti, primarul Dominic Fritz, dupa sedinta de la Piete.

In acelasi registru revansard si-a construit si Ionut Nasleu mesajul referitor la demiterea sa, fara un motiv foarte clar. “In sfarsit, primarul Dominic Samuiel Fritz si-a realizat singurul sau mare proiect, poate singurul din mandatul sau: demiterea mea de la conducerea SC Piete SA. Am coloana vertebrala si nu plec capul in fata nimanui. Dimpotriva, plec cu fruntea sus, stiu tot ce am facut pentru societatea Piete SA in perioada cat am fost director, prin concurs, stiu si colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat insa. Se va termina doar atunci cand tot ce mi s-a pus in carca va fi demontat, acuzatiile aduse fiind nefondate.

Le multumesc angajatilor Piete SA,cu exceptia unei singure persoane, se stie singura persoana aceea, le multumesc colaboratorilor din piete, producatorilor si comerciantilor si ii asigur ca vor gasi in mine un sprijin loial. Raman acelasi om care apara valorile crestine si voi avea o lupta si mai acerba cu cei care urasc Biblia si nu pun mana pe ea.

Sper ca, prin demiterea mea abuziva dorita cu ardoare de Samuiel Fritz, sa fie un beneficiu pentru societatea Piete si sa inceapa in sfarsit investitiile cerute de mine Primariei prin zecile de adrese. In plus, vreau sa vad ca Samuiel Fritz isi indeplineste promisiunea data comerciantilor pe cand era in campanie electorala: sa injumatateasca chiriile celor care sunt in contract cu Piete SA!

Totodata, sper ca aceasta hartuire mediatica, generata de dl Fritz prin telefoane la diverse redactii de presa, sa inceteze. Nu mai sunt persoana publica, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miza pentru nimeni, asa ca vreau sa fiu lasat in pace atat eu, cat si familia si apropiatii mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe aceasta tema”, a mentionat Nasleu, accentuand faptul ca sfarsitul nu-i aici…

Urmeaza un lung proces prin instantele de judecata, o “normalitate” pentru Dominic Fritz, in urma caruia, cu siguranta, Ionut Nasleu va fi repus in functie. Plus, plata salariilor restante, adica 10.000 de lei/luna, suma inmultita cu durata procesului. Bani pe care, daca este convins ca demiterea directorului SC Piete SA are temei legal, Dominic Fritz ar trebui sa-si ia angajamentul public ca-i va achita din propriul buzunar. (G.I.)

Leave a Reply