EXPLOZIV. Fostul director al pietelor din Timisoara, retinut de politisti pe Aeroportul International Otopeni. Ionut Nasleu este vizat intr-un dosar de santaj, in urma unei plangeri depuse de un jurnalist UPDATE In urma audierii, a fost retinut pentru 24 de ore

Abia demis de la conducerea SC Piete SA Timisoara, Ionut Nasleu va trebui sa dea cu subsemnatul intr-un dosar de santaj, in urma unei plangeri penale depuse la IPJ Timis, in 18.02.2021, de jurnalistii Bota Dragos-Cosmin si Bota Iulica (foto, alaturi de primarul Dominic Fritz).


Din cuprinsul plangerii penale rezulta ca Bota Dragos-Cosmin se simte amenintat si santajat, dupa ce, in 16.02.2021, la ora 23,36, ar fi primit un mesaj text de la Ionut Nasleu, prin intermediul Whatsapp, in care este atentionat ca, daca mai continua sa publice articole negative la adresa sa, risca sa apara in public o inregistrare video defaimatoare cu actuala sa sotie.

Acest mesaj ar fi fost raspunsul directorului la solicitarea jurnalistului privind un punct de vedere, la un articol ce urma sa fie publicat.

“Vazand ca actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de lege si ca nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale, in data de 19.02.2021 s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de amenintare si santaj”, se mentioneaza intr-o ordonanta de efectuarea perchezitiei corporale emisa de comisarul sef Silviu Sarbu, de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis.

In urma emiterii acestei ordonante, in aceasta seara, Ionut Nasleu a fost retinut de politisti pe Aeroportul International Otopeni, in timp ce intentiona sa se imbarce intr-o cursa cu destinatia SUA, urmand sa fie adus la Timisoara pentru audieri.

Potrivit ordonantei de perchezitie emise de comisarul sef Silviu Sarbu, in data de 22 februarie s-a dispus schimbarea incadrarii juridice din amenintare si santaj in infractiunea de santaj, iar in 23 februarie s-a extins urmarirea penala cu privire la inca o infractiune de santaj.

Pana la aceasta ora, atat Ionut Nasleu, cat si Dragos Bota au refuzat sa faca vreun fel de comentariu vizavi de dosarul de santaj instrumentat de politistii timisoreni si imprejurarile in care a fost emisa ordonanta de perchezitie corporala care l-a impiedicat pe fostul director al pietelor sa paraseasca tara. G.I.)

UPDATE: “Da. I-am facut plangere penala lui Ioan Nasleu pentru santaj și amenintare. Dupa ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi in spatiul public, ne-a dat in judecata si a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul urmator – santajul. Cand i-am cerut un punct de vedere, raspunsul a fost un mesaj de amenintare pentru mine si pentru sotia mea, Iulia Bota, cea care este directorul publicatiei debanat.ro. Ni s-a transmis ca daca publicatiile noastre, pressalert.ro si debanat.ro, vor continua sa scrie despre ce face, va face publica o pretinsa inregistrare cu sotia mea, cu o secventa din viata sa privata, care ar compromite-o. Cum nu exista nimic de acest fel si pentru ca amandoi nu putem accepta ca viata noastra si activitatea profesionala sa fie negociata, am decis sa facem ce este firesc si normal – sa sesizam autoritatile statului. Niciodata publicatiile noastre nu vor ceda amenintarilor, santajului si presiunilor. Iulia si Dragos Bota”, este mesajul primit de la jurnalistul Dragos Bota.

UPDATE 2: Dupa ce a fost audiat la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis, Ionut Nasleu a fost retinut pentru santaj, urmand sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Sursa foto: facebook

Leave a Reply