Agenti de politie rutiera care in timpul liber erau instructori auto la scoli de soferi, declarati incompatibili de ANI. S-a sesizat parchetul

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate si conflictul de interese de natura administrativa in cazul a doi politisti din cadrul IPJ Constanta, care au fost instructori auto la scolile de soferi, si a sesizat organele de urmarire penala.


Este vorba despre Elvis Omer, politist in cadrul in cadrul Politiei Municipiului Constanta, care a fost declarat incompatibil pentru ca a combinat meseria de politist cu cea de instructor auto. „In perioada 12 aprilie 2018 – 20 februarie 2020, a detinut si exercitat simultan functia publica cu statut special de agent de politie in cadrul Politiei Municipiului Constanta, Biroul Rutier, si functia de instructor auto in cadrul unei societati comerciale”, au stabilit inspectorii de integritate.

De asemenea, in aceeasi stare de incompatibilitate a fost descoperit si Ionel-Claudiu Doicaru, de la Politia Municipiului Mangalia. „In perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a detinut si exercitat simultan functia  publica cu statut special (politist rutier) si functia de instructor auto in cadrul unei societati comerciale”, mai transmite ANI.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, persoanele evaluate au incalcat dispozitiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Recent, Ioan Adrian Adochitie a contestat raportul ANI, la Curtea de Apel Constanta. Dosarul 7993/118/2020 se afla pe rolul Sectiei a II-a Civila, de Contencios administrativ si fiscal din cadrul Curtii de Apel Constanta. (V.E.)

Leave a Reply