Alte localitati din Timis, in CARANTINA! Timisoara inca nu se inchide, desi primarul Dominic Fritz anunta ca aceasta masura este iminenta

COMUNICAT. Avand in vedere faptul ca, in ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judetului Timis a crescut, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei a facut o analiza la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori.


Ca urmare, Directia de Sanatate Publica Timis a facut analiza pe fiecare dintre aceste unitati administrativ-teritoriale pentru a se vedea daca se impune masura carantinarii.

Directia de Sanatate Publica a transmis Institutului National de Sanatate Publica analizele, iar INSP a transmis, ieri seara, avizele pentru carantinarea localitatilor Otelec, Biled si UAT Mosnita Noua – doar localitatile Mosnita Veche, Mosnita Noua si Urseni.

In urma avizului carantinarii dat de INSP, astazi, subprefectul Mircea Bacala a convocat sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul careia s-a votat instituirea masurii de carantinare a localitatilor Otelec, Biled si  UAT Mosnita Noua – localitatile Mosnita Veche, Mosnita Noua si Urseni pentru o perioada de 14 zile.

Hotararile vor fi transmise de urgenta Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei in vederea emiterii ordinelor sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta pentru instituirea carantinei. Masurile de carantinare intra in vigoare de la data si ora prevazuta in Ordinele sefului DSU.

Hotararile CJSU privind carantinarea impreuna cu modelul Declaratiei pe propria raspundere vor fi transmise localitatilor si vor fi publicate pe site-ul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta – cjsutm.ro. De asemenea ordinele sefului DSU vor fi comunicate localitatilor carantinate si vor fi publicate pe site-ul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta – cjsutm.ro. (Prefectura Timis)

Leave a Reply