REMEMBER. Desi bustul politistului asasinat de lumea interlopa, Sasa Disici, este expus in fata sediului IPJ Timis, comemorarea a 20 de ani de la impuscarea sa in timpul unei misiuni a trecut neobservata pentru sefii vremelnici ai institutiei

Luptele pentru putere de la varful IPJ Timis, cu doua sabii care se inghesuie in aceeasi teaca, au aruncat in uitare comemorarea a 20 de ani de la moartea in misiune a politistului Sasa Disici, care a cazut la datorie, in 2001, in timp ce-i urmarea pe hotii unui autoturism de lux.


Desi bustul sau a fost amplasat la loc de cinste in fata sediului IPJ Timis, niciunul dintre sefii vremelnici ai inspectoratului nu au resimtit obligatia morala de a onora memoria politistului care si-a dat viata pe o strada din localitatea Ianova, in timp ce incerca sa prinda un infractor, si sa trimita o coroana de flori sau macar o candela la mormantul eroului din cimitirul din Calea Sagului.

De Sasa Disici si-au amintit doar cativa prieteni, care, astazi, s-au recules la mormantul fostului politist, pe crucea caruia sta scrijelit “Cazut la datorie in disputa cu lumea interlopa”…

“Este trist ca, in goana dupa functii, sefii IPJ Timis au uitat sa onoreze memoria fostului lor coleg, Sasa Disici, al carui bust se afla in fata sediului Politiei Timis. Au trecut 20 de ani de la impuscarea sa in timpul unei misiuni si cred ca se cuvenea ca taberele din IPJ Timis sa faca un armistitiu pentru a cinsti memoria fostului lor coleg.

Nici macar o coroana, o candela din partea Politiei Timis, ca sa nu mai vorbim despre organizarea vreunei ceremonii, ceea ce denota ca povestea eroului Disici este evocata doar in preajma avansarilor premature.

Se stie, doar, ca, dupa moartea lui Disici, seful politiei din acea perioada, Dorel Andras, a fost avansat la gradul de chestor, iar, mai recent, dupa impuscarea in misiune a colegului nostru Cristian Amariei, tot la gradul de chestor a fost avansat si inspectorul sef Alin Petecel”, ne-a declarat un politist, care ne-a cerut sa-i protejam identitatea.

Reamintim ca, in noaptea de 3 spre 4 martie 2001, plutonierul de atunci Sasa Disici a pornit in urmarirea unei limuzine de lux care a fost raportata furata, dupa ce soferul a fortat un filtru al politiei, amplasat la iesirea din Timisoara, pe Calea Lugojului.

Mercedesul, in care se aflau trei persoane, nu a oprit la semnalul agentilor, l-a izbit pe Ioan Mateescu, partenerul de echipaj al lui Disici, dupa care a disparut in noapte. Sasa Disici a pornit in urmarirea infractorilor, a ajuns din urma masina, pe o strada din localitatea Ianova, unde a fost impuscat cu mortal cu mai multe focuri de arma automata.

Dupa mai multe saptamani de cautare, anchetatorii au ajuns la concluzia ca ucigasul ar fi interlopul aradean Radu Opris, care, in momentul in care fortele de ordine l-au inconjurat, s-a sinucis, impuscandu-se in cap. Colegul de echipaj al lui Sasa Disici, Ioan Mateescu, finul fostului premier Sorin Grindeanu, a fost dat afara din politiei, dupa acest eveniment, sub pretextul ca ar fi divulgat presei date confidentiale din ancheta. In prezent este proprietarul unui restaurant… (G.I.)

One thought on “REMEMBER. Desi bustul politistului asasinat de lumea interlopa, Sasa Disici, este expus in fata sediului IPJ Timis, comemorarea a 20 de ani de la impuscarea sa in timpul unei misiuni a trecut neobservata pentru sefii vremelnici ai institutiei

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Șașa, am fost coleg cu el în anumită perioadă. Cât despre uitarea corifeiror zilei, ce sa mai zic… rușine să vă fie la obrazul vostru gros…. Pai la manifestările de ziua național din ultimii ani, NU invita și reprezentanții Asociație Cadrelor Militare în Rezerva și Retragere….. WOARE DE CE! Unii chiar și-au slujit tara cu multa abnegație.

Leave a Reply