Politist din Arad retinut pentru 24 de ore, dupa ce a participat la un jaf de 300.000 de euro. Banii se aflau intr-un seif, care a fost taiat cu flexul

Un agent din cadrul Politiei Orasului Pancota din judetul Arad a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, sub acuzatia de complicitate la talharie calificata. Este vorba despre Denis Ticala, care, in noiembrie 2020, ar fi asigurat iesirea unor hoti dintr-o casa de unde furasera 300.000 de euro dintr-un seif. In urma descinderilor efectuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, joi seara, au mai fost retinute alte trei persoane.


”Politistii Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 perchezitii domiciliare. Patru persoane au fost retinute.

Politistii de la Investigatii criminale, cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale si al politistilor criminalisti, au pus in aplicare cinci mandate de perchezitie domiciliara, la imobilele a patru barbati, cu varste cuprinse intre 21 si 33 de ani, din municipiul Arad si comuna Siria”, se arata intr-un comunicat de presa, de vineri, al Inspectoratului de Politie al judetului Arad.

Doi dintre barbati au intrat in locuinta din Pancota de unde au furat un seif de 300.000 de euro, iar un agent de Politie a asigurat iesirea hotilor din casa.

”Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul ca doi dintre cei in cauza ar fi patruns, in noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, intr-o locuinta din localitatea Pancota, de unde, in urma imobilizarii victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalti doi, unul fiind agent de politie in cadrul Politiei Orasului Pancota, ar fi asigurat iesirea din imobil”, se arata in comunicat.

„M-am culcat, iar dimineata cand m-am trezit am simtit ca cineva ma ia dupa gat, dar m-a lasat imediat. M-a intrebat unde-i cheia de la seif. «Eu vreau cheia din seif», mi-a spus. I-am spus ca nu e la mine cheia, ca nu o am. Tot mi-a cerut cheia si mi-a spus ca daca nu ii dau cheia ma omoara. Atunci am fost foarte hotarata. M-am pus in fata lui si i-am spus: «Uite, aici sunt! Omoara-ma! Omoara-ma daca vrei sa ma omori!». Am vazut ca-si schimba culoarea la fata. Apoi a luat un flex si s-a pus sa taie seiful pana cand a ajuns la bani. A luat banii si a plecat. S-a ascuns de cu seara in baie si a stat in casa pana m-am trezit”, a povestit batrana, la vremea respectiva, chinul prin ce a trecut.

Revenind la perchezitiile de joi seara, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar la domiciliul unuia dintre barbati au fost gasite 22.380 de tigarete, marcate necorespunzator, susceptibile a proveni din contrabanda, acestea fiind ridicate.

Impotriva celor patru, a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, fiind plasati in arestul I.P.J. Arad, urmand a fi prezentati magistratilor Judecatoriei Ineu, cu propunere de arestare preventiva.  

Cu privire la agentul de politie implicat, in urma punerii in miscare a actiunii penale, acesta a fost pus la dispozitia unitatii, urmand a fi suspendat din functie, in situatia luarii fata de acesta a unei masuri preventive prevazute de Codul de procedura penala. (V.E.)

Leave a Reply