VIDEO. Corespondentii televiziunii Kanal D de la Timisoara, agresati de politistii de la Investigatii Criminale. Jurnalistii au fost obstructionati in timp ce filmau retinerea unor parinti acuzati ca si-au abuzat sexual fiica minora

Corespondentii televiziunii Kanal D de la Timisoara, Silviu Craciun si Iulia Dumitrascu, au fost protagonistii unui incident violent, astazi, in timp ce incercau sa filmeze retinerea parintilor care si-au abuzat sexual fiica minora. Surprinsi de aparitia jurnalistilor, care au aflat pe surse adresa imobilului unde urma sa se desfasoare perchezitia si retinerea persoanelor suspecte de abuz sexual, politistii au reactionat violent, trantindu-l pe scari pe cameraman si imbrancind reporterul.


Intreaga poveste a fost adusa la cunostinta inspectorului sef interimar Dan Stoicanescu, care i-a invitat pe jurnalisti, luni, la sediul IPJ Timis, pentru a relata  in scris cele intamplate.

“Am stat in casa scarii fara deranjam, asa cum facem de obicei. Este vorba despre cazul unei fetite de 13 ani abuzata sexual de parintii ei, de la varsta de 8 ani. Fetita a mers la DGASPC si a marturisit tot, iar astazi politistii i-au retinut pe parinti.

Noi am fost singura echipa de TV care a aflat adresa unde se faceau perchezitiile, adica acasa la familie. Politistii ne-au pozat si filmat, au fost foarte iritati ca am aflat si ca suntem prezenti acolo. In momemtul cand au iesit cu cei doi parinti incatusati si am vrut sa filmam ne-au impins, colegul meu a cazut pe scari, pe mine m-au tinut de mana, m-au blocat, da nu inainte, si incontinuu ne-au impins. La un moment dat, colegul meu a si cazut pe scari. In permanenta ne-au obstructionat filmarea. Efectiv nu ne-am putut face meseria”, ne-a transmis Iulia Dumitrascu.

“Politistii au fost foarte deranjati ca am aflat pe surse adresa unde faceau perchezitie, acasa la parintii care si-au abuzat sexuala fetita. Au devenit efectiv violenti cand am vrut sa filmam, ne-au impins, ne-au blocat, au incercat in fel si chip sa ne opreasca sa-i filmam. Au sunat la procuror sa se planga ca sunt scurgeri de informatii in IPJ, ne-au pozat, filmat, ca eram la fata locului si ii deranja. IPJ Timis a demarat o ancheta interna”, spune si cameramanul Silviu Craciun.

“Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Timis a dispus efectuarea de verificari prin intermediul Biroului Control Intern cu privire la un incident ce a fost semnalat de catre jurnalistii unui post TV, care in timp ce se aflau la o activitate ce avea ca obiect o perchezitie domiciliara, sesizeaza ca au fost agresati de catre politisti, nepermitandu-le sa-si desfasoare activitatea in calitate de jurnalisti. Rezultatul verificarilor va fi comunicat in cel mai scurt timp”, au comunicat reprezentantii IPJ Timis.

Reamintim ca, in urma cu 5 ani, in februarie 2016, cameramanul Silviu Craciun a fost amenintat cu pistolul de catre comisarul sef Florin Diacenco, tot in timpul unei perchezitii. Intamplator sau nu, agresorul din urma cu 5 ani este actualul sef al Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis.

Revenind la cazul de astazi, sa mai spunem ca investigatiile politistilor au stabilit ca minora in varsta de 13 ani a fost abuzata sexual, prima data, la varsta de 7 ani, atat de tata, cat si de mama. Profitand de imposibilitatea fetei de a se apara, parintii au intretinut cu aceasta raporturi sexuale, orale si anale, in repetate randuri. Mama fetei a participat activ la abuzurile sotului, atunci cand nu privea cum propria fiica este  exploatata sexual. Cei doi soti au fost retinuti in urma perchezitiilor de astazi si urmeaza sa fie prezentati la instanta cu propunere de arestare preventiva pentru viol in forma continuata, instigare la agresiune sexuala, corupere sexuala si rele tratamente aplicate minorului. (G.I.)

2 thoughts on “VIDEO. Corespondentii televiziunii Kanal D de la Timisoara, agresati de politistii de la Investigatii Criminale. Jurnalistii au fost obstructionati in timp ce filmau retinerea unor parinti acuzati ca si-au abuzat sexual fiica minora

  1. Ar fi interesant de aflat cine a sifonat la presa adresa in cauza. Cred ca asta este intr-adevăr o problema.

  2. Din ce vad, mai mult politistii au fost agresati de strigatele isterice ale asa-zisei jurnaliste!! Daca acesta se numeste jurnalism, atunci…. meritam tot ceea ce vedem la tv. In orice stat civilizat se face cordon si se lasa loc de trecere pentru autoritati. Acesti fotografi de nunti (nu le poti spune ziaristi) s-au pus in mijlocul scarilor si al trotuarului!

Leave a Reply