Scandalul de la varful fotbalului din Timis continua! Fostul politist Nicusor Tanasoglu a atacat ordonanta de clasare a dosarului falsurilor emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara

Ordonanta emisa de procurorul Andreca Mihail, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, prin care s-a dispus clasarea dosarului in care conducatorii Asociatiei Judetene de Fotbal Timis au fost anchetati sub acuzatia de fals, a fost contestata de fostul politist Nicusor Tanasoglu, care, la alegerile din ianuarie 2018, a fost impiedicat sa candideze pentru functia de vicepresedinte.


Acesta solicita redeschiderea anchetei, intrucat procurorul recunoaste ca, in cursul cercetarilor, a descoperit mai multe inscrisuri completate in fals, care le-au permis actualilor sefi ai AJF sa se inscrie la alegeri si sa le castige, insa ca, paradoxal, infractiunile nu ar fi fost savarsite cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala.

De altfel, acesta este convins ca procurorul a acceptat propunerea politistului care s-a ocupat de caz, comisarul Staiculescu Daniel-George, si a clasat dosarul “din voleu”, fara a mai face o evaluare a mijloacelor de proba administrate in cauza.

“Propun clasarea cauzei fata de numitii Tiuch Lenuta, Ghiciulescu Constantin si Moisa Viorel, privind savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, si fata de numitii Malac Romeo, Ghiciulescu Raul Constantin si Tranca Ciprian, privind savarsirea infractiunii de uz de fals, respectiv fata de Malac Romeo sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii”, se mentioneaza in referatul cu propunere de clasare a cauzei.

Totodata politistul propune clasarea fata de Nicu Vasile Bogdan, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, si fata de Plesa Nicolae Adrian, pentru uz de fals. In contestatia care urmeaza sa fie solutionata de conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Nicusor Tanasoglu cere ca persoanele reclamate, chemate pentru declaratii in fata organelor de ancheta – Romeo Malac, Raul Constantin Ghiciulescu, Ciprian Dan Tranca, Ionel Poclid, Nicolae Adrian Plesa si Dorin Ioan Micsa – sa raspunda la cateva intrebari esentiale pentru descoperirea adevarului, referitoare la completarea dosarului de candidatura, actele de la dosar, indeplinirea cerintelor legale pntru validarea candidaturilor, perioda in care au indeplinit functiile mentionate in adeverintele depuse la dosare, numele persoanelor care au eliberat adeverintele.

De asemenea, se doreste ca reprezentantii legali ai CS Unirea Cerneteaz, AS Tapia Lugoj, CS Cocosul Ortiosare, ACS Poli Timisoara, AS Vointa Biled, FC UTA si FC Caransebes sa fie chestionati daca pot face dovada inregistrarii fiscale a cluburilor, numele persoanelor cu drept de semnatura, data legalizarii ultimelor documente privind statutul acestor cluburi, competitiile in care erau inscrise echipele cluburilor la data de 1 februarie 2018, daca cluburile, la data emiterii adeverintelor folosite de candidati la inscrierea la alegerile AJF, detineau certificate de identitate sportiva (CIS).

Intrebari la care, din care se pare, anchetatorii care au decis clasarea dosarului nu au cautat raspunsuri. Poate, la a doua incercare, daca procurorul ierarhic superior sau instantele de judecata vor dispune reluarea anchetei. (V.E.)

Leave a Reply