Darius Valcov, obligat la plata a 20.000 de lei catre Forumul Democrat la Germanilor din Romania, dupa ce a sugerat ca organizatia este de sorginte nazista si ca presedintele Iohannis ar semana cu Hitler

Forumul Democrat la Germanilor din Romania (FDGR) a castigat definitiv procesul cu Darius Valcov, fosta eminenta cenusie a regimului Dragnea, care a sugerat, intr-o postare pe Facebook, ca formatiunea este o organizatie nazista. Instanta l-a obligat pe Valcov sa plateasca FDGR daune in valoare de 20.000 de lei.


”FDGR a castigat procesul cu Darius Valcov. Solutia este definitiva. Recursul lui Darius Valcov a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta contestase solutia Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune in valoare de 20.000 de lei pentru postari defaimatoare la adresa FDGR si a minoritatii germane”, a anuntat FDGR.

La randul sau, deputatul FDGR Ovidiu Gant a afirmat ca ”inca un reprezentant al «regimului Dragnea-Dancila» a primit din partea justitiei ce a meritat, pentru calomniile proferate”.

In 2018, pe vremea cand era consilier al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov a postat pe Facebook un clip video care sugera ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj aparea si o fotografie cu presedintele Iohannis, pe care il asemana cu Hitler.

Pentru postarea respectiva, Valcov a fost amendat si de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 2.000 de lei. (V.E.)

Leave a Reply