Acces mai bun la A1 pentru mii de soferi! CJ Timis investeste peste 12 milioane de euro intr-un drum de legatura cu autostrada, Aradul si Ungaria

COMUNICAT. Timisenii din zona Biledului vor avea o legatura mai buna cu autostrada A1. Consiliul Judetean a semnat contractul de executie pentru modernizarea DJ693, proiect ce va asigura o conexiune rapida si sigura cu soseaua de mare viteza, pe teritoriul judetului Arad.


Investitia vizeaza modernizarea drumului ce traverseaza localitatile Carpinis, Biled, Satchinez si Varias pe o distanta de 30 de km. Aceasta se realizeaza in colaborare cu judetul Arad, care implementeaza proiectul intitulat „Modernizare DJ 709E, Sanpetru German – limita judet Timis”, asigurandu-se astfel continuitatea traseelor reabilitate.

Proiectul imbunatateste accesul la autostrada A1, asigura legatura cu Ungaria prin vama Nadlac si interconectarea cu autostrada M43 catre Budapesta intr-un sens si cu restul tarii in celalalt sens. Proiectul are beneficii economice si sociale, prin facilitarea fluxului transfrontalier de marfuri si accesul populatiei la noi oportunitati de angajare, servicii de sanatate, educatie sau activitati recreationale.

„Intram in executie cu modernizarea DJ693, o lucrare importanta care va facilita accesul la autostrada pentru mii de timiseni. Inca de la venirea la Consiliul Judetean la sfarsitul anului trecut am sustinut nevoia accelerarii proiectelor derulate de institutie si initierea unor noi lucrari de infrastructura majore. Nu este timp de pierdut. Oamenii au nevoie de rezultate vizibile, cu impact real in viata lor. Vom veni in curand cu noi vesti bune, acum ca iesim din iarna si se va putea lucra in ritm alert pe santiere”, a transmis presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Banii sunt asigurati printr-un proiect european, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea contractului de executie se ridica la aproape 59 milioane lei + TVA, iar termenul de realizare este de 24 de luni de la emiterea ordinului de incepere. Constructorul desemnat prin licitatie publica sa realizeze lucrarea este PORR Romania. (Consiliul Judetean Timis)

 

Leave a Reply