Sezonul turistic in Grecia se deschide la jumatatea lunii mai. VEZI conditiile impuse turistilor straini de oficialitatile de la Atena

Turistii care doresc sa-si petreaca vacanta in Grecia, in acest an, vor fi supusi unor testari anti-Covid aleatorii a declarat, astazi, ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters, citata de Agerpres.


Potrivit oficialului de la Atena, persoanele care astepta sezonul estival pentru a ajunge pe plajele Greciei vor trebui sa indeplineasca una din trei conditii: sa fie vaccinate impotriva COVID-19, sa aiba un test negativ sau sa certifice faptul ca au dobandit anticorpi in urma unei infectii cu noul coronavirus.

”Grecia este pregatita cu un protocol sanitar complet pentru vara 2021 si intentioneaza sa-si deschida la jumatatea lunii mai sezonul turistic de vara”, a precizat ministrul grec, intr-un mesaj transmis de la Atena pentru Targul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

”Turistii sunt bineveniti daca inaintea calatoriei au fost vaccinati, ori au anticorpi, ori au fost testati negativ” pentru COVID-19, a precizat ministrul grec. Totusi, turistii vor fi supusi unor teste aleatorii, a adaugat Harry Theocharis.

El a mai mentionat ca, odata ce se va incheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, in Grecia angajatii din sectorul ospitalitatii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 si, in plus, in randul acestora vor fi efectuate testari frecvente.

Comisia Europeana a anuntat ca va prezenta pe 17 martie un pachet de masuri axat pe desfasurarea calatoriilor si ridicarea restrictiilor impuse din cauza pandemiei in Uniunea Europeana, care va include si o propunere privind ”pasapoartele verzi digitale”.

Daca va fi instituit, acest document digital va arata daca titularul sau a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau daca a trecut printr-o infectie cu noul coronavirus. (G.G.)

Leave a Reply