Jimbolia va avea un bazin de inot de 2 milioane de euro. Consiliul Judetean Timis a semnat contractul de proiectare si executie

COMUNICAT. Una dintre cele mai mari investitii ale Consiliului Judetean Timis intra in lucru. Este vorba despre bazinul de inot pe care institutia il construieste in Jimbolia. Contractul de proiectare si executie a fost deja semnat, asocierea de firme care a castigat licitatia publica avand la dispozitie 18 luni pentru a duce lucrarea la bun sfarsit.


Intr-o prima etapa, timp de sase luni, se va lucra la proiectul tehnic, urmand ca utilajele sa intre pe santier la finalizare acestuia.

Valoarea contractului se ridica la putin peste 9.000.000 lei + TVA. Daca initial obiectivul era programat a fi finantat exclusiv din bugetul judetului, institutia, prin presedintele Alin Nica si senatorul de Timis Alina Gorghiu, a reusit sa obtina, recent, suma necesara investitiei prin bugetul de stat, urmand ca CJ sa acopere doar costurile cu TVA.

„Am reusit sa degrevam bugetul judetului de o cheltuiala majora. Beneficiem de o deschidere importanta la Bucuresti fata de proiectele judetului, iar asta ne permite sa ne diversificam portofoliul de lucrari in infrastructura.

Este o investitie gandita pentru intreaga zona de vest a judetului si va fi deschisa atat elevilor, cat si celor care doresc sa se antreneze sau sa practice inotul ca stil de viata sanatos. Vestile bune vor continua sa vina anul acesta, pe masura ce deblocam, initiem noi investitii si le acceleram pe cele existente”, a subliniat presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Bazinul va avea o suprafata utila de 1.482 mp, fiind prevazute toate dotarile necesare, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camera de filtrare, pompare si clorinare, cat si spatii administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultana de catre doua clase de elevi, impreuna cu profesorii lor. Estimativ, durata de functionare va fi de peste 50 de ani.

Proiectarea si executia va fi realizata de SC JDA CONSULT, in calitate de lider, avandu-i ca asociati pe cei de la VAST INKOMEN si CIV GROUP. (Consiliul Judetean Timis)

Leave a Reply