PERCHEZITII. Procurorii DNA Timisoara au luat cu asalt vila in care locuieste Ionut Nasleu, dar si casa parintilor sai, pentru a cauta un… tomberon care ar fi disparut din inventarul SC Piete SA

Denuntul unui fost angajat al SC Piete SA Timisoara la adresa fostului director al societatii, Ionut Nasleu, in urma caruia procurorii DNA au deschis un dosar de abuz in serviciu si luare de mita, a stat la baza unor perchezitii care au avut loc, astazi, atat la vila de pe Calea Urseni, in care locuieste invinuitul, cat si la cazanaria construita de acesta, anul trecut, in curtea casei parintesti din localitatea Obreja, judetul Caras-Severin.


Potrivit mandatului de perchezitie, politistii aflati sub coordonarea procurorului anticoruptie Lucian Dolcu au cautat un cantar, un cazan de tuica, tevile de cupru folosite la montarea cazanului, dar si un tomberon care ar fi disparut din inventarul SC Piete SA Timisoara.

Spre disperarea reclamantului Marius Stefoni, cel care risca un proces de denunt calomnios, dezvalurile facute procurorilor nu s-au confirmat, politistii descoperind doar un cazan de tuica, indicat in denunt, dar pentru care Ionut Nasleu a prezentat o factura de achizitie.

“Perchezitiile s-au derulat intr-un mod mai mult decat civilizat, politistii cautand bunurile indicate in denuntul depus la DNA Timisoara de fostul angajat al Pietelor, Marius Stefoni. In urma verificarilor, la Obreja s-a descoperit cazanul de tuica indicat de denuntator, insa este vorba despre un bun propriu achizitionat in mod legal, pentru care s-a prezentat factura. In rest, cantar, tomberon, tevi de cupru si alte obiecte cautate de anchetatori, care ar fi disparut din inventarul pietelor, dupa cum afirma denuntatorul, nu s-au gasi.

Reamintim ca, inca de la finalul anului trecut, noi am depus o plangere impotriva lui Marius Stefoni la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, in care am mentionat cu nume si prenume pietarii care recunosc ca acesta le-a cerut bani, dupa ce s-a laudat ca este varul directorului, insa vad ca aceasta reclamatie nu intereseaza prea mult. In schimb, aberatiile acestui individ, care a facut un denunt din razbunare, sunt verificate imediat de procurorii anticoruptie”, ne-a declarat avocata Camelia Taranu, care a precizat ca, pana in prezent, lui Ionut Nasleu nu i-a fost adusa la cunostinta nicio acuzatie.

De remarcat ascensiunea si decaderea unui anumit procuror de la DNA Timisoara, care, de la anchetele anticoruptie cu parlamentari si sefi de consilii judetene, a ajuns la descinderi in care – dupa  asa-zise dezvaluiri de presa bazate pe declaratiile unor persoane fara credibilitate – cauta un cantar, un tomberon sau niste tevi de cupru.

De fapt, pana la urma, este vorba despre aruncarea in derizoriu a muncii procurorilor din cadrul unei unitati de parchet care, altadata, erau considerati ca facand parte din echipa de elita a Ministerului Public… (G.I.)

Leave a Reply