Intalnire online cu conducerea Directiei Finantelor Publice Timisoara. Peste 250 de agenti economici au fost prezenti la seminarul privind legislatia fiscala organizat de CCIA Timis

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, au organizat, in cursul zilei de 25 martie, un seminar online de informare privind modificarile legislative din domeniul fiscal cu impact asupra activitatii agentilor economici.


Seminarul a fost sustinut de specialisti din cadrul D.G.R.F.P. Timisoara: Cristian Mocan, director general Regional; Gheorghe Daia, sef Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis; Mihaela Visoiu, sef Serviciu Asistenta pentru Contribuabili si Olimpia Dragomir, sef Serviciu Registru Contribuabili Declaratii Fiscale Persoane Fizice.

In deschiderea evenimentului, presedintele executiv al CCIAT, Florica Chirita, a spus: “Suntem la cel de-al 5-lea seminar care continua programul de instruire si informare a mediului de afaceri in diferite domenii de activitate, organizat de CCIAT, sub egida si in baza protocolului cu Institutia Prefectului Judetul Timis.

Doresc sa multumesc domnului prefect ca este alaturi de noi la acest seminar, care are o audienta foarte mare, dar si firmelor participante si, totodata, sa adresez multumiri speciale directorului general regional al Finantelor Publice si echipei sale. Aceste seminarii vin inspre mediul de afaceri, pentru ca agentii economici sa poata fi mai bine informati, astfel incât sa poata preveni sanctiunile si neplacerile”.

Prezent pentru prima data dupa investire la un eveniment economic organizat de CCIA Timis, prefectul de Timis, Zoltan Nemeth, le-a transmis agentilor economici un mesaj de sustinere in actualul context pandemic.

”Stiu ca domeniul fiscal este unul in care permanent apar modificari si cred ca este foarte important ca acestea sa fie cunoscute de agentii economici. Salut initiativa DGRFP Timisoara de a veni in spijinul antreprenorilor cu astfel de evenimente si sper sa fie un seminar constructiv pentru toti participantii”, a spus prefectul judetului Timis.

La randul sau, directorul gereral al DGRFP Timisoara, Cristian Mocan, a apreciat interesul crescut al agentilor economici pentru legislatia din domeniul fiscal: “Avand in vedere ca in domeniul fiscal apar frecvent modificari, de mai bine de 10 ani de cand organizam aceste seminarii de informare acestea se bucura de un real succes de fiecare data”.

In prima parte a seminarului, au fost prezentate modificarile privind codul de procedura fiscala, partea de colectare a creantelor fiscale, partea de modificari aferenta contului fiscal, facilitatile fiscale si esalonarile la plata. In partea a doua, au fost abordate modificarile aduse la codul fiscal de mai multe OUG-uri cat si principalele modificari din domeniul impozitelor pe venit, in special cele legate de declaratia unica.

Seminarul a avut un caracter dinamic, interactiv, participantii primind raspuns la toate intrebarile legate de aspecte si spete concrete ce au devenit studii de caz. (I.P.)

NOTA: Informatii suplimentare la tel: 0722 503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice.

Sursa foto: arhiva

 

Leave a Reply