Autorul mesajului antisemit de amenintare cu moartea adresat actritei Maia Morgenstern, ridicat de politisti. In atentia anchetatorilor, si o persoana din Timisoara

Un tanar de 25 ani din Bucuresti, cu afectiuni psihice, a fost condus la o sectie de politie si este cercetat de autoritati in cazul amenintarilor cu moartea transmise actritei Maia Morgenstern, anunta Inspectoratul General de Politie.


Un echipaj de politie, insotit de mama tanarului, s-a deplasat la domiciliul suspectului pentru a ridica echipamentul informatic folosit la redactarea si transmiterea mesajului de amenintare cu moartea, urmand a fi predat de bunavoie de aceasta, potrivit comunicatului citat.

Actrita Maia Morgenstern a depus plangere la politie, dupa ce i-a parvenit un email in care era amenintata cu moartea, atat ea cat si familia ei. Mesajul antisemit, redactat cu o virulenta extrema, greu de descris, a fost facut public de actrita pe contul sau de facebook, de Ziua Teatrului si de sarbatoarea evreiasca Pesach.

Mesajul amenintator a fost transmis pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat, fiind semnat „Andrei Illarie, din partea AUR”. Liderul AUR, George Simion a transmis ca se dezice si condamna atacul la adresa actritei, aprciind ca expeditorul nu poate fi membru al partidului.

In ancheta privind depistarea persoanelor care au transmis mesajul de amenintare actritei Maia Morgenstern s-ar fi implicat si Serviciul Roman de Informatii.

Astfel, dupa identificarea IP-urilor de calculator, politistii au facut perchezitii informatice la domiciliile a doua persoane, din Bucuresti si din Timisoara.

In cazul in care vreunul din cei doi suspecti va fi gasit vinovat de comiterea infractiunii de amenintare, acesta risca pana la 3 ani de inchisoare. (V.E.)

 

Leave a Reply