Consilierul local Radu Toanca atrage atentia ca hotararile Consiliului Local Timisoara adoptate cu votul “suspendatei” Ana Munteanu ar putea fi nule de drept

Suspendata din USR PLUS Timis, dar fara a-si pierde mandatul de consilier local, experta in flagranturi Ana Munteanu ar putea compromite toate initiativele legislative ale colegilor ei din Consiliul Local Timisoara.


Acest pericol a fost invocat de consilierul local Radu Toanca, unul dintre cei mai experimentati membri ai CL Timisoara, care spune ca toata munca de legiferare locala poate fi data peste cap de voturile pe proiecte ale “suspendatei” Ana Munteanu.

S-a pierdut pe drum un consilier local in Timisoara!

ARTICOLUL 203 (art. 204 – n.r.) din Codul Administrativ:

«Suspendarea si incetarea mandatului de ales local. Mandatul de consilier local, respectiv de consilier judetean se suspenda in urmatoarele situatii: (…) j) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales».

De la data incetarii mandatului consilierul local sau judetean nu mai poate fi luat in calcul pentru:

– constituirea cvorumului de sedinta;

– constituirea comisiilor de specialitate;

– indemnizatia lunara.

P.S. – Sper ca la sedinta Consiliului Local Timisoara din data de 30 martie 2021 sa avem pe ordinea de zi un ordin al prefectului de incetare a mandatului de consilier municipal pentru doamna Ana Munteanu.

In caz contrar, orice vot al acestui consilier municipal risca sa arunce in ilegalitate totala toata munca celorlalti 26 de consilieri locali timisoreni!

Doamna Ana Munteanu si-a pierdut calitatea de membru al USR- PLUS pentru un an, deci va mai putea face parte, eventual, din Consiliul Local Timisoara, in 2024, daca, evident, va candida pe o pozitie eligibila! Am ajuns, din nou, din pacate, de rasul intregii tari”, se mentioneaza intr-un mesaj postat de Radu Toanca pe retelele de socializare. (Mara Ion)

Leave a Reply