Coruptie la Primaria Deva! Secretarul Laura Sarbu si sotul ei au fost ridicati de procurorii DNA pentru o mita de 40.000 de lei

Secretarul Primariei Deva, Laura Sarbu, si sotul ei, Hadrian Sarbu, angajat in aceeasi institutie, au fost retinuti de procurorii DNA si vor fi prezentati Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva, fiind acuzati de trafic de influenta in forma continuata si complicitate la trafic de influenta.


Potrivit unui comunicat emis de DNA Alba Iulia, cei doi soti ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 de lei si ar mai fi pretins inca 7.000 de euro pentru traficarea influentei in scopul atribuirii catre societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrari in cadrul proiectelor derulate de Primaria Deva.

Comunicatul transmis de DNA Alba Iulia:  

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 31 martie 2021, a inculpatilor:

SARBU LAURA, secretar general al Primariei municipiului Deva, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata,

SARBU HADRIAN, angajat in cadrul Biroului Investitori Relatii Externe de la Primaria municipiului Deva, pentru comiterea infractiunii de complicitate la trafic de influenta in forma continuata,

Persoana fizica, administrator al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de complicitate la trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2020 – 2021, inculpata Sarbu Laura, in calitatea mentionata mai sus, beneficiind si de ajutorul sotului ei, Sarbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei si ar fi pretins de la acelasi om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-si trafica influenta pe care a pretins ca o are asupra functionarilor din cadrul Primariei municipiului Deva.

Concret, banii respectivi ar fi fost primiti si pretinsi pentru traficarea influentei in scopul atribuirii catre societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrari in cadrul proiectelor derulate de Primaria municipiului Deva si pentru a asigura obtinerea de catre acesta a documentatiei necesare construirii unei hale de productie.

Influenta s-a dovedit a fi una reala, deoarece la data de 05 august 2020, omul de afaceri a incheiat cu primaria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparatii curente la „Adapostul de urgenta pe timp de noapte” (aflat in subordinea Directiei de asistenta sociala Deva).

Ca urmare a intelegerii initiale, omul de afaceri, prin intermediul societatii administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primariei municipiului Deva suma totala de 40.000 lei.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 01 aprilie 2021, cei trei inculpati urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale si din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Alba.” (V.E.)

Leave a Reply