Dosarul accidentului rutier produs de fiica unui dezvoltator imobiliar din Giroc, preluat de Parchetul Timis. Ancheta vizeza infractiunile de tentativa de omor si, pentru politistul examinator, abuz in serviciu

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a informat-o pe Violeta Voicu, victima unui accident de circulatie petrecut, in 11 ianuarie 2021, pe o trecere de pietoni din oras, ca ancheta in dosarul 433/P/2021 a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.


“Prin ordonanta din data de 30.03.2021 s-a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei din vatamare corporala din culpa in infractiunea de tentativa de omor, extinderea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si declinarea cauzei spre competenta solutionare catre Parchetul de pe langa Tribunalul Timis”, se mentioneaza in adresa semnata de procuroarea Patricia Carmen Calai si prim procurorul Pelmus Ciprian Ionut.

Reamintim ca, in plangerea depusa la parchet, in 8 februarie, de Violeta Voicu, 56 de ani, din Timisoara, se cere tragerea la raspundere penala a soferului implicat in comiterea acestui accident, dar si a politistului examinator de la Serviciul Regim Permise si Inmatriculari din cadrul Prefecturii Timis care a decis ca acest sofer este pregatit pentru a obtine carnetul de conducator auto.

Este vorba despre Andrada Pascu, care si-a sarbatorit majoratul in toamna anului trecut, fiica celui mai puternic dezvoltator imobiliar din comuna Giroc, Puiu Pascu Minda, care a incercat sa faca o intelegere cu victima, oferindu-i 500 de euro.

“Faptuitoarea, desi a observat ca ma aflam pe zebra, pe culoarea verde a semaforului, in loc sa opreasca sa imi dea prioritate, dimpotriva, a accelerat, considerand fara temei ca v-a trece prin fata mea, fara sa ma acroseze, invocand faptul ca se grabea la o intalnire si se afla in intarziere”, se relateaza in plangerea penala. Victima s-a constituit parte civila cu suma de 100.000 de euro, echivalent in lei, solicitand introducerea in cauza si a societatii de asigurare, ca parte responsabila civilmente.

Sa mai spunem ca aceasta aceasta plangere penala a fost, oarecum, persiflata de Marinela Giurginca, fost judecator la Curtea de Apel Timisoara, care, intr-un comentariu postat pe Facebook, a sarit in apararea Andradei Pascu.

“Este regretabil incidentul/ accidentul avut loc, dar a sustine, a acuza si formula plangere penala pentru  tentativa de omor este absurd! Sa angajezi raspunderea politistului examinator de la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, pe motiv ca circumstantele savarsirii faptei conduc la concluzia unui abuz in serviciu in sarcina acestuia, este intradevar o teza noua!

Ma intreb, retoric! Cuantumul daunelor morale solicitate este direct proportional cu milioanele despre care se spune ca le-ar avea tatal domnisoarei de la volan? Nu vreau sa par sarcastica, dar de la un nefericit accident produs, in mod evident, fara intentie si pe care, cu siguranta, NU si l-a dorit si il regreta tanara aflata la volan, sa construiesti o astfel de poveste este, parca, prea mult”, spune fosta judecatoare Marinela Giurginca, ca un veritabil avocat al antreprenorului Puiu Minda.

Desigur, interventia sa publica nu are nicio legatura cu milioanele si milionarii, ci doar cu explicarea regulilor de drept si a practicii judiciare. (G.I.)

 

One thought on “Dosarul accidentului rutier produs de fiica unui dezvoltator imobiliar din Giroc, preluat de Parchetul Timis. Ancheta vizeza infractiunile de tentativa de omor si, pentru politistul examinator, abuz in serviciu

  1. ce naste din interlop victime face , cand se va termina cu clanul minda pinda , cu sora sa , cumnatu veceprimar si alte asemenea creaturi , pisoi , mimi

Leave a Reply