Un producator de pompe din Canada a decis sa-si transfere in Timis o parte din liniile de fabricatie pe care le detine in Ungaria

Fabrica detinuta de grupul canadian Armstrong Fluid Technology in orasul timisean Jimbolia, producator de pompe utilizate in instalatiile de incalzire, racire, sanitare si de alimentare cu apa, a preluat o parte din productia derulata, anterior, pe alte piete europene, inclusiv din Ungaria.


Capacitatea de productie de la Jimbolia a fost astfel extinsa, produsele realizate in Romania urmand sa deserveasca clientii grupului din intreaga lume. Procesul complex de integrare a implicat si o transferare a activitatii de productie a pompelor din Ungaria in Romania.

In prealabil, grupul Armstrong, cu peste 1.200 de angajati la nivel mondial, a preluat inclusiv afacerile din Romania ale companiei germane Halm, specializata de asemenea in productia de pompe, intr-o tranzactie globala. Prin divizia germana Armstrong Fluid Technology, grupul a cumparat si firma romaneasca Richard Halm SRL, care avea fabrica de la Jimbolia.

Firma romaneasca, pe piata din 2001, a fost branduita sub denumirea Armstrong Fluid Technology Romania. Firma locala are 65 de angajati si continua activitatea grupului international, respectiv productia si depozitarea pompelor de recirculare. Pentru 2019, conform celor mai recente date, firma a raportat afaceri de 17,7 milioane lei. (R.G.)

Leave a Reply