VIDEO. Zona Garii de Nord din Timisoara, raiul consumatorilor de etnobotanice “Zombi”. Politistii, acuzati ca-s mai vigilenti cu trecatorii fara masca, decat cu boschetarii care se drogheaza

Zona Garii de Nord din Timisoara devine, pe zi ce trece, un perimetru citadin tot mai periculos pentru trecatorii care se deplaseaza pe jos catre cea mai importanta poarta de intrare in capitala Banatului. Desi se afla la nici doi kilometri de piata centrala a orasului, zeci de persoane fara adapost isi fac veacul pe strazile din jurul garii, iar traversarea acestui cartier a devenit o adevarata proba de curaj pentru pietoni.


Dupa ce, nu cu mult timp in urma, acolo s-a produs o crima, dupa ce un boschetar violent a fost lovit cu cutitul de un agent de paza al unui supermarket, zilele trecute au fost filmati mai multi tineri care au consumat etnobotanice, substante halucinogene extrem de toxice.

Asa-numitul drog “Zombie”, care provoaca gesturi necontrolate si o stare de somnolenta.

“Politia umbla după aia fara masca, impreuna cu jandarmeria. Astia, maine-poimaine ne vor da in cap pentru 50 ron. Bine ca l-ati luat pe omul acela care a protestat si l-ati dus la nebuni, era un pericol ff mare. Oare ce pentru ce sunt platiti oameni astia care ar trebui sa ne asigure linistea si ordinea pe strazi?”, se intreaba retoric Daniel Agachi, una dintre zecile de persoane care au comentat critic prezenta nestingherita a acestor indivizi periculosi pe strazile Timisoarei.

“Suntem terorizati! Politia nici nu se atinge de ei”, spune si Monica Lemle, in timp ce Stefi Ana atrage atentia ca oamenii care uita sa-si puna masca pe strada sunt vanati mai rau decat tinerii drogati: “Politistii nici nu ii intreaba de sanatate, ii lasa sa faca ce vor. Ei ne urmaresc ca pe niste infractori pe noi, care cum tinem masca”.

Paradoxal, daca aparatorii linistii si ordinii publice ar urmari comentariile de pe retelele de socializare, ar afla de unde ar putea sa-i retina pe zombi. “Erau si prin Iozefin, astazi, acolo la Elba, la pod, plin de ei!”, anunta Monica Lucia Pustoaika.

In aceste conditii, in care trecatorii sunt pusi in pericol de tinerii care se drogheaza aproape la vedere, Mihaela Ionita Vukadinović concluzioneaza ca, pe vremea lui Ceausescu, era mai multa siguranta pe strazi.

“Nu era asa pe vremea lui Ceausescu. A fost fff greu, dar aveam multe lucruri bune de ales, sport, muzica, gratis… Eram sanatosi, frumosi si plini de viata. Ce se intampla azi nu este bine si frumos, doar pt. distrugere Omenirea”.

Poate ca primarul Dominic Fritz va reactiona dupa semnalul de alarma tras de trecatorii si locuitorii din zona Garii de Nord din Timisoara si va institui patrule permanente din randul politistilor locali, chiar daca cuantumul amenzilor anti-Covid va avea de suferit… (G.G.)

Sursa video: tele europa nova

Leave a Reply