Fostul sef al BCCO Timisoara le cere procurorilor sa-l trimita in judecata pe agresorul care, in urma cu 4 ani, l-a atacat cu un ciob de sticla. Actiune pentru accelerarea procedurii aflata pe rolul Judecatoriei Timisoara

Fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timisoara, comisarul sef Mugur Laviniu Poinar, a solicitat judecatorului de drepturi si libertati de la Judecatoria Timisoara sa impuna procurorilor de la parchetul local un termen limita pentru solutionarea dosarului in care este cercetat barbatul care, in urma cu patru ani, l-a atacat cu un ciob de sticla si l-a taiat profund in zona fetei.


Incidentul s-a petrecut pe o terasa de langa stadionul “Dan Paltinisanu” din Timisoara, in mai 2017, in timpul unei cine cu prietenii, cand agresorul Vasile Sas, adus la intalnire de un invitat, a spart o sticla aflata pe masa si l-a agresat pe politist.

Martorii oculari, printre care si nasul victimei, omul de afaceri Dorin Tudosie, au declarat, ulterior, in timpul anchetei, ca loviturile cu ciobul de sticla puteau fi fatale, fara interventia celor de fata, care au tabarat pe agresor si l-au retinut.

Asadar, dupa patru ani in care procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara se tot gandesc la ce infractiune sa-l incadreze pe Vasile Sas (loviri sau alte violente, ultraj, vatamare corporala sau tentativa de omor), comisarul sef Mugur Poinar, actualmente, sef al BCCO Oradea, pare ca si-a pierdut rabdarea, mai cu seama ca, in curand, raspunderea penala a agresorului s-ar putea prescrie.

In aceste conditii, in 22.03.2021, a depus o cererea pe rolul Judecatoriei Timisoara in care solicita instantei sa le recomande procurorilor accelerarea procedurii. Urmatorul termen de judecata, in 12 aprilie.

Sa mai spunem ca, intre timp, dupa ce a fost la un pas sa ucida un politist, Vasile Sas a fost pedepsit de sotie, care a intentat actiune de divort, iar, in 11.03.2021, Judecatoria Timisoara a desfacut casatoria incheiata in urma cu 33 de ani. Din culpa exclusiva a paratului… (G.I.)

Leave a Reply