Dominic Fritz, prima reactie dupa demiterea ministrului Vlad Voiculescu. “Nu i s-a dat timp sa arate ce poate face pentru Sanatate. Reputatia unui om integru, o amenintare pentru interesele din vechea politica”

Primarul Timisoarei a reactionat public dupa demiterea din Guvern a colegului sau de partid, Vlad Voiculescu, si spune ca aceasta decizie a fost pregatita de furia mediatica din ultimele zile


O decizie prematura care nu va aduce liniste sau stabilitate guvernarii si nici nu va rezolva criza creata de pandemie.

Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp sa arate ce poate sa faca pentru Sanatate. Nimeni nu poate sa repare in trei luni, 30 de ani de nepasare si de capusare a sistemului de sanatate de catre grupuri de interese politico-economice.

Furia mediatica indreptata impotriva lui, care a pregatit aceasta decizie, a fost disproportionata si de multe ori ipocrita. Ea arata ca amenintarea cea mai mare pentru interesele din vechea politica este reputatia unui om integru si de incredere.

Vlad Voiculescu si echipa lui au luptat, in spatele usilor inchise, pentru implicarea medicilor de familie in procesul de vaccinare. Nici in aceasta privinta nu i-a fost usor, desi multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori. Ii sunt recunoscator ca am inceput, impreuna, un program pilot la Timisoara. Rezultatele, din nou, nu se vad peste noapte, ci atunci cand vom trage linia.

Timisoara are multe proiecte pentru sanatate cu Ministerul Sanatatii, pentru controlul pandemiei si pentru infrastructura sanitara a orasului, si acestea trebuie sa continue.

Ii multumesc lui Vlad pentru tot ce a facut pentru Romania si pentru Timisoara. Pentru integritatea lui, pentru empatia lui, pentru energia uriasa pe care a investit-o in ultimii ani. Sper ca va ramane un om politic implicat in transformarea Romaniei”, este mesajul transmis pe Facebook de Dominic Fritz. (M.I.)

Leave a Reply