VIDEO. Politistii din Pitesti care au provocat moartea unui barbat, in timp ce-l imobilizau in forta, retinuti pentru 24 de ore! Sunt anchetati pentru purtare abuziva si lovituri cauzatoare de moarte

Doi agenti de politie din cadrul IPJ Arges au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa ce un barbat in varsta de 63 de ani a decedat in timp ce era imobilizat cu violenta de oamenii legii. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, Marius Stefan, agentii de politie sunt cercetati pentru pentru purtare abuziva si loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.


“S-a schimbat incadrarea din ucidere din culpa, cum s-au efectuat cercetari initial, in raport si de probele aparute prin raportul de necropsie, in loviri sau vatamari cauzatoare de moarte”, a explicat procurorul. In cadrul anchetei au fost audiati toti politistii care au participat la eveniment, inclusiv cei care au ajuns la fata locului dupa producerea tragediei.

Victima interventiei in forta a politistilor de la Politia Municipiului Pitesti a murit prin asfixiere, moartea lui fiind una violenta. De asemenea, in urma probelor de laborator a rezultat ca acesta avea o alcoolemie de peste doi la mie.

Deputatul Dumitru Coarna, fostul presedinte al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, spune ca agentii nu ar trebui arestati preventiv.

“Nu cred ca se impune arestarea preventiva. Vorbim de culpa, totusi. Sunt atatia care au omorat oameni cu masina si au fost condamnati cu suspendare. Aceasta profesie  implica si un risc. Nu oricine are zilnic riscul profesional pe care il au politistii. Sigur ca trebuie lucrat fiecare caz, trebuie invatat cate ceva si sa iesim in practica. Lipsa de pregatire este clara si spun de mult timp acest lucru”, a sustinut Coarna la un post de televiziune.

Reamintim ca, vineri, 16 aprilie, Zaharia Barbu, 63 de ani, inginer pensionar, a refuzat sa paraseasca terasa din incinta Autogarii Sud Pitesti, unde izbucnise un incendiu. Dupa mai multe refuzuri, barbatul a fost trantit la pamant de un politist, in timp ce un altul i-a pus piciorul pe spate. Din nefericire, a decedat in scurt timp, cauza decesului fiind, asa cum s-a stabilit in urma autopsiei, asfixie mecanica.

Zaharia Barbu, fost inginer la Arpechim, era cunoscut de catre vecini ca un om linistit si pe care, in ultimele luni, boala sotiei il afectase foarte mult. (V.E.)

Leave a Reply