Inspectorii ITM Timis, controale la firmele care plaseaza forta de munca in strainatate. Amenzi in valoare de 34.000 de lei si 14 avertismente

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Timis a gazduit, luni, 19 aprilie, sedinta Consiliului Tripartit constituit la nivelul inspectoratului, format din reprezentanti ai sindicatelor, ai patronatelor si membrii conducerii ITM Timis, unde s-au analizat rezultatele obtinute in urma controalelor efectuate in cadrul Campaniei nationale privind lasarea fortei de munca in strainatate, conform Legii 156/2000.


Potrivit unui comunicat al inspectorului sef Pavel Kasai, obiectivele controalelor efectuate de inspectorii ITM Timis au fost:

  • Verificarea respectarii de catre agentiile de plasarea a fortei de munca in strainatate privind protectia cetatenilor romani care lucreaza si care vor lucra in strainatate;

  • Prevenirea situatiilor de abuz si pentru diminuarea riscurilor la care se expun cetatenii Romani;

ITM Timis a realizat actiuni de informare si constientizare a lucratorilor privind drepturile, obligatiile si riscurile la care se pot expune muncitorii Romani.

De asemenea, ITM Timis a distribuit pliante speciale in aeroport, gari, piete si centre comerciale care cuprindeau toate informatiile privind plecarea la munca in Germania si Austria, precum si e-mail-urile si numerele de telefon de la Ministerul Muncii si Inspectia Muncii, in caz de un conflict de munca cu angajatorul strain.

“S-au verificat cele 21 de firme active din evidenta ITM Timis, pe Legea 156 /2000, si au fost aplicate 14 avertismente, iar la 5 firme s-au aplicat amenzi in valoare de 34.000 lei”, a mai precizat inspectorul sef Pavel Kasai. (R.G.)

Leave a Reply