Primarul PSD al unei comune din Timis, demis din functie! Prefectul a emis ordinul de incetare a mandatului inainte de termen

Dupa aproape patru ani de contestatii prin instantele de judecata, Ionel Curuti, primarul comunei timisene Manastiur, a pierdut definitiv lupta cu Agentia Nationala de Integritate. In urma deciziei civile pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in data de 11.03.2021, prefectul judetului Timis, Zoltan Nemeth, a semnat, astazi, Ordinul nr. 129/26 aprilie 2021 prin care se constata incetarea inainte de termen a mandatului primarului comunei Manastiur, Curuti Ionel, ca urmare a constatarii incalcarii regimului incompatibilitatilor.


Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii Timis, ordinul a fost semnat in urma Raportului de evaluare ANI nr. 22269/G/II/03.07.2017 emis Agentia Nationala de Integritate. Acest raport a fost contestat, dar prin intermediul Sentintei civile nr. 1978/25.04.2018 a Curtii de Apel Bucuresti si a Deciziei civile nr. 1489/11.03.2021 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, contestatia a fost respinsa in mod definitiv.

Atributiile functiei de primar vor fi exercitate de drept de catre viceprimarul comunei, Ioan Rus, pana la alegerea noului primar.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui catre primarul comunei Manastiur si poate fi contestat la instanta de contencios administrativ in termen de 10 zile de la comunicare. Deocamdata, primarul demis, care este si presedintele PSD Manastiur, nu a prezentat un punct de vedere fata de ordinul emis de prefect.

“Sunt intr-o sedinta. Vorbim mai tarziu”, a raspuns primarul Manastiurului la apelul Impact Press.

In conditiile in care Ionel Curuti detine functia de presedinte al Asociatiei Comunelor din Romania, Filiala Timis, dar si cea de vicepresedinte la nivel national, este de asteptat ca incetarea mandatului de primar sa aiba efect si asupra acestor demnitati edilitare de la varful ACOR. (Mara Ion)

Leave a Reply