Maratonul Vaccinarii se muta la Bucuresti! Dupa succesul actiunii de la Timisoara, unde s-au imunizat aproape 7000 de persoane, ideea dr. Dorel Sandesc este preluata de autoritatile medicale din capitala

Dupa trei zile si trei nopti, in care s-au imunizat aproape 7000 de persoane, Maratonul Vaccinarii de la Timisoara a ajuns, luni, la final. Azi dimineata, la ora 7,55, a fost vaccinata ultima persoana, chiar daca au continuat sa vina doritori si dupa inchiderea fluxurilor amenjate la Centrul Regionala de Afaceri. Au fost indrumati catre centrul de la Spitalul Judetean.


„Vedem impactul extraordinar al actiunii atat la nivel local, cat si la nivel national, putem sa va spunem concret ca am vaccinat 6.722 de oameni, in 64 de ore de maraton al vaccinarii. Este efortul extraordinar al comunitatii medicale din Timisoara, careia vreau sa ii multumesc din tot sufletul”, a declarat initiatorul actiunii, prof. dr. Dorel Sandesc.

Desi vaccinarea s-a facut fara programare, 1.600 de persoane au fost programate prin platforma informatica. Vaccinul administrat a fost cel produs de compania Pfizer. Cei 500 de medici voluntari au muncit in ture de cate 8 ore. Dintre toti participantii, doar doi pacienti au acuzat reactii adverse la vaccin, respectiv pseudo-lipotimie. Dupa acest maraton, la Timisoara va fi organizat, in curand, si un concert-studiu, de tipul celui care a fost organizat la Barcelona.

Autoritatile din sanatate estimeaza ca, dupa acest tur de forta, pandemia in Timis a fost scurtata cu doua zile. Dupa acest succes, medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a anuntat ca un maraton similar de vaccinare va avea loc si in Capitala, dupa Paste, in perioada 7 – 9 mai. (G.G.)

Leave a Reply