“Casa noua” pentru migrantii din Timisoara! Consiliul Judetean Timis a carantinat 44 de transfugi intr-un imobil pazit de politistii locali

Dupa crima produsa in randul migrantilor din Timisoara, in urma cu 10 zile, autoritatile locale si judetene cauta solutii pentru gestionarea acestei probleme stringente a orasului, pentru evitarea altor incidente sangeroase.


In acest context, presedintele CJ Timis, Alin Nica, a anuntat ca institutia pe care o conduce a inaugurat un spatiu destinat carantinarii migrantilor, dotat cu tot ce trebuie, inclusiv cu paza politieneasca si translatori.

Reamintim ca, imediat dupa uciderea unui migrant din Afganistan pe o strada din Timisoara, presedintele CJ Timis si primarul Timisoarei s-au contrat pe tema spatiilor pentru gazduirea migrantilor, Dominic Fritz spunand ca doar primaria se chinuie cu aceasta problema, in timp ce Alin Nica i-a atras atentgi aflati in carantina timp de 8 zile.

Pe langa acordarea spatiului de cazare, CJ Timis asigura paturi, saltele, lenjerie de pat, perne, paturi, prosoape, mese si scaune, igienizarea la finalul unui ciclu de carantinare si prezenta unei persoane specializate, in intervalul orar 08-16,30, zilnic, cu scopul de contribui la supravegherea persoanelor carantinate.

Paza migrantilor este asigurata de Politia Locala Timisoara, iar hrana lor de catre Fundatia Logs – Grup de Initiative Sociale. Preluarea transfugilor a fost un efort comun caruia i s-au alaturat Prefectura, Crucea Rosie, voluntari si chiar reprezentanti ai cultelor religioase.

Un aspect foarte important in cadrul acestei actiuni este implicarea translatorilor adusi de Fundatia Logs, deoarece acestia au un rol esential in facilitarea comunicarii”, a precizat Alin Nica. (Mara Ion)

Leave a Reply