Procurorii Sectiei Speciale au inceput urmarirea penala in dosarul unui faliment in care sunt vizati judecatorul sindic Loredana Neamtu, de la Tribunalul Timis, si lichidatorii judiciari de la PDA Insolvency IPURL

Chemat in judecata de lichidatorul judiciar al Rovermania SRL si Prefatim Prefabricate Timisoara SRL, sub acuzatia ca ar fi responsabil de intrarea in insolventa a celor doua firme, omul de afaceri Vasile Leordean (foto 2) a depus la instanta, la termenul de astazi, un document absolut exploziv, care poate rasturna calculele financiare ale celor care i-au pus in carca datorii de peste 2 milioane de lei.


Este vorba despre o adresa emisa de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), chiar ieri, in data de 28 aprilie, in care se anunta inceperea urmaririi penale “in rem” fata de persoanele care s-ar afla in spatele acestei afaceri judiciare.

“Plangerile formulate cu privire la savarsirea unor posibile fapte penale de catre practicieni in insolventa din cadrul PDA Insolvency IPURL si judecatori sindici in legatura cu procedura de insolventa/ faliment a SC Rovermania SRL, respectiv SC Prefatim Prefabricate SRL, precum si cu modul de administrare a probelor si hotararile pronuntate in cauzele avand ca obiect atragerea raspunderii materiale in care sunteti parte fac obiectul dosarului penal nr. 601/P/2021.

In cauza a inceput urmarirea penala “in rem” pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, delapidare, spalarea banilor si constituirea unui grup infractional organizat”, se precizeaza in adresa semnata de procuroarea de caz Mihaiela Moraru Iorga si procurorul sef adjunct SIIJ Nicolae Marin.

 

Dosarul 6442/30/2014/a2, care are ca obiect atragerea raspunderii omului de afaceri Vasile Leordean pentru intrarea in insolventa a SC Rovermania SRL, a revenit la Tribunalul Timis si se afla pe completul judecatorului sindic Cristina Craciun, care, in sedinta de astazi, nu a parut foarte interesata de argumentele apararii.

In zadar s-a straduit avocata Ramona Serban sa explice ca Vasile Leordean nu avut calitatea de administrator al Rovermania SRL, cu actionariat italian, nu a avut specimen de semnatura in banca, aspect confirmat in scris si de conducerea bancii, nu a efectuat plati in numele agentului economic si, in consecinta, nu poate fi gasit responsabil de insolventa firmei in discutie, ca judecatoarea Cristina Craciun a tot repetat ca altul este obiectul dedus rejudecarii. In aceste conditii, Vasile Leordean a avut o izbucnire nervoasa.

“Doamna presedinta, va rog sa constatati ca un mafiot italian, ajutat de unul din Timisoara, vor sa ma jefuiasca de un milion de lei. Nu se poate sa se inventeze datorii, de care sunt facut responsabil, fara ca macar instanta sa dispuna efectuarea unei expertize judiciare”, a protestat omul de afaceri.

In conditiile in care penalul suspenda civilul, in cazul in care SIIJ va incepe urmarirea penala si in personam, este posibil ca dosarele de faliment ale Rovermania si Prefatim sa mai astepte pana la solutia finala.

Pana atunci, procurorii vor verifica natura relatiilor dintre judecatorul sindic Loredana Neamtu, de la Tribunalul Timis, si PDA Insolvency IPURL, detinuta de practicienii in insolventa Alexandrina Puscas si sotul ei, Daniel Puscas, asa cum sunt descrise in plangerea care sta la baza dosarului penal 601/P/2021 instrumentat de SIIJ.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia fostului actionar majoritar al Prefatim si administratorului de facto al Rovermania, Daniel Puscas, care la termenul trecut a fost audiat in calitate de martor… Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply