VIDEO. Florarii din Piata 700 Timisoara se plang ca au fost abandonati de autoritatile locale. Incendiul care a provocat pagube de zeci de mii de euro si a distrus acoperisul pietei, “folosit” pentru demiterea fostului director

Florarii din Piata 700 Timisoara asteapta ca autoritatile locale sa le salveze afacerile, asa cum a promis primarul Dominic Fritz, dupa incendiul care le-a provocat pagube de zeci de mii de euro si i-a lasat in bataia ploilor, distrugand acoperisul cladirii.


In opinia lui Manuel Nicorici, caruia incendiul i-a provocat o  paguba de peste 15.000 de euro, intrucat tocmai se aprovizionase cu flori din Olanda, pentru ca urma Ziua Indragostitilor, acel eveniment a fost speculat de primarul Dominic Fritz, pentru demiterea fostului director al Piete SA, Ionut Nasleu, iar de atunci nimeni nu s-a mai interesat de soarta afacerilor lor.

Doar viceprimarul Cosmin Tabara a mai venit prin piata, a vazut cum ploaia le distruge marfa, in ciuda improvizatiilor prin care au incercat repararea acoperisului, dar, deocamdata, niciun ajutor concret de la autoritati.

“Cand ploua, stam ca intr-un acvariu! Vindem buchete de flori, de sub sub umbrela. Incendiul mi-a distrus marfa de peste 15.000 de euro. Ne aprovizionasem cu flori pentru Ziua Indragostitilor… A venit primarul in piata cu un grup de ziaristi, a declarat ca ne va ajuta, insa, la aproape trei luni de la acel incident, ne-am dat seama ca incendiul a fost speculat pentru a-l da afara pe fostul director, Ionut Nasleu. Desi ne-au promis ca ne ajuta sa trecem peste pagubele produse de incendiu, ca ne vor reduce macar chiria pe mese, nu s-a intamplat nimic. Cand ploua, nu mai stim cum sa ne ascundem florile”, spune Manuel Nicorici, sustinut de sotia sa, Adriana.

In aceeasi situatie se afla si alti florari, precum Florea Suraj, Liviu Duma sau Doru Rosca.

“Imi pare rau ca nu pot sa fac nimic pentru ei, chiar daca sunt membru al consiliului de administratie de la Piete SA. Investitiile in repararea pietei trebuie aprobate de Primaria Timisoara, iar primarul Dominic Fritz continua sa duca lupte personale, in dauna florarilor. In schimb, sunt bucuros ca liderul PSD Timis, domnul Simonis, ma ataca la fiecare iesire publica, la TV, prin ziare, inseamna ca inca reprezint un pericol pentru unii si altii. Ca primarul a folosit incendiul in scop politic, pentru a scapa de mine, cum spun florarii, ce pot sa spun!? Sper sa repare macar acoperisul de la Piata 700, pentru a-i ajuta pe oameni, care sunt in pericol de faliment”, ne-a declarat fostul director al pietelor, Ionut Nasleu.

Pe de alta parte, viceprimarul Cosmin Tabara spune ca, pentru rezolvarea problemei din Piata 700, ar fi necesara o investitie de peste 100.000 de euro, bani care nu au fost bugetati.

“Intentia mea e mai complexa, acolo este nevoie de o modernizare a pietei de flori. Ei au refuzat relocarea in Piata Traian, in casutele de lemn, pana la rezolvarea problemei, asa ca incercam sa-i ajutam sa ramana in actuala locatie, centrala si cu vad. Am vazut ca-i ploua, este nevoie macar de o copertina ignifuga, pana la repararea acoperisului, insa aceasta lucrare presupune licitatie, caiet de sarcini si o investitie de peste 100.000 de euro. Bani pe care, deocamdata, nu-i avem. Voi discuta cu noul director al Pietelor, domnul Liviu Cocean, pentru a gasi o solutie, sa-i ajutam pe oameni. Imediat dupa sarbatorile de Pasti, marti sau miercuri, voi fi acolo, la ei, sa discutam”, ne-a declarat Cosmin Tabara. (G.I.)

Leave a Reply