Coada la vaccinare intr-un mall din Belgrad, dupa anuntul ca primele 100 de persoane imunizate vor primi un voucher de 3.000 de dinari

Zeci de persoane s-au inghesuit, joi, la coada, intr-un mare centru comercial din capitala Serbiei, Belgrad, in speranta ca vor fi printre primii care vor primi vaccinul anti-Covid-19 si odata cu el un voucher de cumparaturi, in cadrul ultimei initiative locale de stimulare a interesului pentru vaccinare, relateaza agentia Reuters.


Serbia si-a vaccinat cu cel putin o doza de vaccin anti-Covid-19 un procent de 29,81% din populatia sa de circa 7 milioane de locuitori, iar acum guvernul doreste sa accelereze programul de vaccinare prin initiative precum crearea unor centre de vaccinare unde populatia sa se poata vaccina fara programare sau facilitati pentru cumparaturi in mall-uri.

De asemenea, presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a promis, miercuri, ca toate persoanele care se vor vaccina anti-Covid-19 pana pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ”responsabilitatea” lor.

La mall-ul Usce din Belgrad, sarbii care au format coada la vaccinare au dorit sa fie printre primii 100 care vor primi un voucher in valoare de 3.000 de dinari (circa 25 de euro) din partea mall-ului, initiativa separata de cea anuntata de presedinte. vaccinare “Este foarte ingenios, pentru ca asta motiveaza foarte bine oamenii”, a declarat Nikolina, o femeie in varsta de circa 30 de ani.

Numarul cazurilor de Covid-19 a scazut treptat in Serbia in ultimele saptamani, pana la circa 1.200 pe zi, iar guvernul incearca sa obtina o scadere si mai mare pentru a putea redeschide mai mult economia. Restaurantele, cafenelele, barurile si cluburile pot functiona deocamdata doar in aer liber.

O initiativa de stimulare a interesului pentru vaccinare a venit si din partea unui restaurant din orasul sarb Kragujevac, care le ofera gratis o portie de friptura sau de gulas celor care se vaccineaza anti-Covid-19.

“Afacerea noastra, cateringul, a fost afectata in mod special, iar daca vaccinarea este solutia, atunci dorim sa contribuim si noi”, a declarat patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

Pe langa vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca si Moderna, Serbia foloseste, de asemenea, vaccinul rusesc Sputnik V si pe cel chinezesc Sinopharm. (G.G.)

Leave a Reply